NOVI GLAS

NoviGlas istražuje: Gdje su najbolji ćevapi u Bijeljini? (Foto)

Nedavno je popularni sajt “Taste Atlas” napravio listu 25 najboljih mjesta na svijetu gdje se mogu pojesti ćevapi. Međutim, neuki stranci nisu obratili pažnju na semberske majstore ćevapa, te je NoviGlas odlučio da tu “nepravdu” ispravi.

U svom “najozbiljnijem istraživanju do sad”, ekipa portala NoviGlas je, “nakon iscrpnih analiza” došla do ovih pet mjesta koja dominiraju u Bijeljini, kada su ukusni ćevapi u pitanju.  

  1. „Toranj“

Ušuškana u tihom dijelu Nušićeve ulice, ova ćevabdžinica, iako spada u „novije“, barem u odnosu na ostatak liste, za kratko vrijeme je stekla vijerne obožavaoce.

Ugodan ambijent i kvalitetna hrana su garancija da u „Tornju“ nećete pogriješiti, a mnogi tvrde da su ovdje „najsarajevskiji“ sarajevski ćevapi u gradu.

Bonus : Obavezno uzeti i pomfrit

  1. „Ledinci“

Ćevabdžinica poznatija kao „Kod Avde motke“, na samom kružnom toku na Ledincima, već dugo je jedno od omiljenih mjesta ljubitelja dobre hrane, a jedno je i od mjesta gdje se, barem u bašti, ostaje i duže nego što obrok traje.

Mesara koja se nalazi pored je garant uvijek svježeg mesa, a kažu da „Ledinci“ nisu jedina ćevabdžinica koju ova mesara opslužuje.

Bonus : Poznavaoci noćnog života u Bijeljini tvrde da jutarnji gulaš u „Ledincima“ diže iz mrtvih

 

  1. „Vučko“

Ćevabdžinica „Vučko“, otvorena prije nekoliko godina, od početka je namjeravala da donese duh Sarajeva na bijeljinsku ćevap-scenu i u tome je postigla priličan uspijeh.

Pored ugodnog ambijenta i simpatične bašte, treba istaći da „Vučko“ ima i vrlo profesionalnu dostavu, jednu od najboljih u gradu.

Bonus : Vučko je jedino mjesto u Bijeljini gdje možete da probate dagaru – a ko je nije probao, ne zna šta je propustio.

  1. „San“

Još postoji neprovjerena glasina da je Aleksandar Vučić lično, kad je boravio u Bijeljini, ovdje jeo ćevape.

Bilo to istina ili ne, „San“ ima svoj prepoznatljiv stil, i može se reći da njihovi ćevapi ne liče na druge. Možda i nisu za svakoga, ali fanatični ljubitelji ovih ćevapa su spremni da ubjeđuju sve oko sebe da su upravo ovi najbolji.

S obzirom na blizinu bolnice, jedna su od omiljenih poslastica, kako bolničkog personala, tako i lakših pacijenata.

Bonus : Tanak – Ovdje je malo malo kome palo na pamet da naruči bilo šta osim ćevapa

 

  1. „Semberka“

Za one koji ne znaju šta je zaista „semberka“, to je nasljednica „partizanke“ – 5 ćevapa u čitavoj lepini. Sa promjenom vremena, došlo je i do promjene naziva jela, a po tom jelu je ova ćevabdžinica dobila naziv.

Sa tradicijom dugom preko dvije i po decenije, „Semberka“ je postala sinonim za dobre ćevape, kako za Bijeljince, tako i za one koji samo posjećuju grad.

Raznolik meni, ali i uvijek raspoloženo osoblje nisu nisu sve što ovo mjesto nudi – „Semberka“ ima jednu od najljepših ljetnih bašti, uzimajući u obzir sve ugostiteljske objekte.

Za one koji bi u njihovim gurmanlucima uživali kod kuće, tu je vrlo kvalitetna dostava.

Bonus – Gurmanska pljeskavica, u kombinaciji sa kajmakom, predstavlja pravu simfoniju za nepce kom ne smeta ljuta paprika.

 

 

Rubi za NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI