NOVI GLAS

Vremenska prognoza za vikend – Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

U BiH danas će biti sunčano. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama u Bosni može biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između dva i šest stepeni, na jugu BiH do 12. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

I sutra se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana umjereno povećenje oblačnosti. Jače naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između tri i osam stepeni, na jugu BiH do 13. Najviša dnevna temperatura između 22 i 28 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, uglavnom sa slabom kišom. Jače padavine u noći na utorak. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15, na jugu do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 18 i 23 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između devet i 14, na jugu do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

 

 

(Avaz)

POSTANIMO PRIJATELJI