NOVI GLAS

Srećan kraj – Beba pronađena u kontejneru ima novu porodicu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posjetio je bebu, koja je prije nepunih mjesec dana ostavljena odmah po rođenju u kontejneru u Žarkovu, a koja je sada smještena u hraniteljsku porodicu i kako kaže u dobrom je stanju i živi u dobrim uslovima.

Ðorđević je rekao da se Vlada Srbije zalaže da svoj djeci obezbijedi sigurno djetinjstvo i bezbrižno odrastanje u kom će biti okruženi ljubavlju, jer joj je cilj da svi oni izrastu u kvalitetne, srećne i zadovoljne ljude koji će predstavljati i graditi budućnost Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

– Beba je u zdravstveno dobrom stanju, što je i najbitnije. Veoma sam zadovoljan uslovima u kojima sada živi, a koje joj je obezbijedila ova hraniteljska porodica i zaista se nadam da će ovaj dječak ovdje biti srećan. Trenutno je u toku proces upis njegovih podataka u matične knjige, a sve naredne korake, koje su u vezi njegovog zbrinjavanja ćemo aktivno pratiti – rekao je ministar.

Ðorđević je još jednom naglasio, da ukoliko se roditelji već odluče da nažalost ne žele da brinu o svojoj djeci, da ih nikada ne ostavljaju u uslovima koji su rizični za njihov život već to mogu da urade u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite.

Prema riječima ministra, ovako nehuman način ostavljanja djece je nešto što ne smije da se ponavlja u Srbiji i resorno ministarstvo učiniće sve da to i spriječi putem medijskih kampanja, ali i izmjenom zakona i podzakonskih akata, jer nijedno dijete ne zalužuje ovakvu tužnu sudbinu.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!