NOVI GLAS

Presudio joj daskom za meso – Senad ubio Irmu jer je odbila da se uda za njega?

Senad Basarić (59), osumnjičeni za ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, bio je u srijedu lak plijen za sarajevsku policiju koja ga je uhapsila u 7.30 sati kada se vratio na mjesto zločina, pred zgradu na Dobrinji gdje je živio sa ubijenom.

Istražioci su u njegovom vozilu Renault Megane kojim se dovezao u ulicu Ramiza Salčina, pronašli tragove krvi. Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da se radi o zločinu iz strasti, te da je Forić ubijena tupim predmetom.

Povreda na vratu

“On je nju ubio kuhinjskom daskom za meso, jer je odbila da se uda za njega. Ubio ju je u ponedjeljak, a u utorak je bio u stanu pored Irminog tijela”, kaže izvor Avaza.

Tijelo nastradale nađeno je u srijedu iza 16 sati kada je Irmin otac prijavio policiji njen nestanak, jer mu se nije javljala na telefon. U stan na trećem spratu, sa policijom su ušli otac i Irmin zet. Na vratu ispod uha imala je vidljivu povredu za koju je utvrđeno da je nanesena tupim predmetom.

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, kazao je da je osumnjičeni negirao ubistvo tvrdeći da je riječ o nesretnom slučaju.

“Tokom kriminalističke obrade bilo je evidentno da je Basarić bio potresen”, kazao je Mehmedbašić ne želeći dalje da komentariše slučaj.

Prikazavši njihovu vezu idiličnom, punom ljubavi, Avaz prenosi da je Senad u policiji izjavio da su on i Irma i planirali vjenčanje 13. septembra u Mostaru, ali da se to nije desilo jer su ga tog dana nepoznate osobe napale ispred zgrade na Dobrinji.

U nedjelju 15. septembra, kaže Senad, išao je s Irmom na Igman i na Bjelašnicu gdje su se lijepo proveli. Sutradan u utorak 16. septebra , poslije jutarnje kafe, Irma odlazi u kuhinju da priprema jelo. On je došao za njom u kuhinju gdje su se zezali, te je tom prilikom navodno prosuo kečap.

Žilet bio tup

“Uzeo sam deterdžent za suđe da čistim pod. Irma se okliznula i pala je pored mene. Ja je hvatam za noge da bi ublažio njen pad, ali ona pada i glavom udara u kuhinjsku dasku koja joj je već bila u ruci. Vidio sam da ne daje znake života i počeo sam da je grlim i ljubim”, objašnjavao je Senad u policiji.

Hitnu pomoć nije zvao jer je, kako kaže, bio u šoku. Kazao je da ju je potom pokrio peškirom i uzeo tablete da se ubije, ali su ga one samo ošamutile. Sa Irminog telefona odgovarao je na poruke njenoj kćerki da je u Mostaru, stvarajući privid da je Irma živa.

Prema njegovoj verziji događaja još tri puta se pokušao ubiti. Prvo je otišao na osmi sprat zgrade da se baci sa krova, ali ga je omela komšinica koja ga je pitala šta tu radi. Zatim se odvezao u Bradinu gdje na seoskom putu popio 29 tableta, te uzeo žilet da si prereže vene, ali u je žilet bio tup. Zatim je otišao na drugu lokaciju gdje je pokušao da se uguši izduvnim gasovima, ali mu ni to nije uspjelo. U Bradini je bio do jučer kada se vratio u Sarajevo.

Upoznali se putem Facebooka

“Irmu sam upoznao 9. maja putem Facebooka. Od tog dana često sam dolazio iz Mostara. Viđali smo se kod nje u njenom stanu gdje sam se preselio kada je predložila da živimo zajedno. Zaljubio sam se u nju, išli smo zajedno na more i na planine”, ispričao je Senad istražiocima i tužiocima koji su bili prisutni na saslušanju.

 

(avaz)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!