NOVI GLAS

Ako je neko u vašoj porodici bolovao od raka, onda je jako važno da se pridržavate ovih stvari

Ukoliko imate genetski predispoziciju za razvijanje bilo koje vrste raka morate da pratite sljedeće smjernice.

Niko ne može da vam garantuje da će sljedeći savjeti da vam garantuju vječno zdravlje, ali uveliko mogu da spriječe pojavu razvijanja kancerogenih ćelija.

1. Zdrava ishrana

Zdravom hranom možete i do 40 odsto da smanjite šansu za razvijanje raka. U svakodnevnu ishranu ubacite dvije do tri porcije svježeg voća i povrća. Izbjegavajte brzu hranu, obimne porcije i tako sačuvajte zdravlje i fit tijelo.

2. Pijte puno tečnosti

Da li ste znali da voda može da spreči razvoj tumora bešike? Redovan unos tečnosti čini da se bešika stalno prazni. Preporuka je da svakodnevno pijete minimum dvije litre vode. Takođe, pijte i svježe cijeđene sokove od voća i povrća.

3. Redovno vježbajte

Redovna fizička aktivnost može da smanji pojavu raka za 20 odsto. Čak i šetnja od dvadesetak minuta svakoga dana je dragocjena za zdravlje.

4. Kafa je vaš prijatelj

Ukoliko volite kafu onda imamo dobre vijesti za vas. Kafa može da smanji rizik od pojave tumora mozga za 40 odsto. Posljednje studije pokazale su da kofein u sebi ima agense koji pomažu u borbi protiv ćelija raka.

5. Smanjite upotrebu telefona

Neke studije su ukazivale da postoji uska veza između tumora mozga i radijacije koju emituju telefoni. Kada vam nije potreban nemojte ga koristiti, već vrijeme provodite sa porodicom u prirodi.

6. Unosite dovoljno vitamina D i kalcijuma

Unosite hranu koja sadrži vitamin D i uzimajte suplemente kalcijuma jednom do dva puta nedjeljno jer dovoljan nivo ova dva vitamina u tijelu može da smanji rizik od razvoja raka.

7. Slušajte svoje tijelo

Ukoliko osjećate neke tegobe potrebno je da odete kod ljekara. Nemojte da ignorišete bolove jer to može da vodi u još veći problem.

 

(telegraf)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!