NOVI GLAS

Pregazio ga “Pasat” koji je pokušavao da popravi – Ljekari mu se bore za život

Rajko Brkić (61) iz Seferovaca, kod Gradiške, bori se za život nakon što ga je u utorak pregazio automobil “pasat karavan”, koji je sam pokušavao da popravi.

U Policijskoj upravi Gradiška navode da je do nesreće došlo u utorak oko 16 časova u mjestu Dušanovo kod Gradiške.

– Policijskoj stanici u Novoj Topoli oko 16 časova je prijavljeno da je R. B. popravljao vozilo, koje se pokrenulo i prešlo preko njega, pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj i o svemu je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci – rekla je portparolka PU Gradiška Vesna Divljanović.

Brkiću se vozilo pokvarilo dan ranije, pa je bio primoran da ga ostavi uz put u centru Dušanova. Sutradan je došao do vozila i sam je pokušao da ga pokrene, što je navodno više puta radio i ranije.

“Pokušao je direktno preko anlasera da startuje motor. Međutim, mjenjač nije izbacio iz brzine i čim je napravio spoj automobil se pokrenuo i prešao preko njega” – pričaju mještani.

Oni kažu da se automobil zaustavio na nesrećnom čovjeku, koji je ostao zarobljen ispod “pasata”.

– To je bila stravična i mučna scena. Nekoliko mještana odmah mu je priteklo u pomoć. Jedan čovjek je ugasio motor automobila, ali nisu mogli da izvuku Brkića. Na kraju su pozvali komšiju koji je došao s viljuškarem i podigao “pasat” kako bi izbavili nesrećnog čovjeka – kažu mještani.

Brkić je zadobio višestruke povrede po cijelom tijelu i prva pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Gradišci, gdje je reanimiran, a potom prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci na dalje liječenje.

 

NoviGlas/Novosti

POSTANIMO PRIJATELJI