NOVI GLAS

Sanju je ubio 30 godina stariji muž zvog ljubomore – Šokirao policajce svojom izjavom na saslušanju

Petar Živanović (73) iz sela Svileuvo kod Koceljeve ubio je u nedjelju nevjenčanu suprugu Sanju Janković (42), a mediji tvrde da je uzrok tragedije ljubomora nakon noći provedene u kafanskom izlasku.

– Sanja se Petru i njegovim prijateljima pridružila oko 23 sata. Veselili su se i lijepo provodili, sve dok u kafanu nije ušao jedan mladić. Živanović je u jednom trenutku primijetio da Sanja očijuka s tim momkom, pa joj je ljutito rekao da to ne radi jer sjedi sa njim za stolom i sramoti ga pred prijateljima – priča izvor “Informera”.

On dodaje da se Sanja nije obazirala na Petrove kritike, što ga je još više razbjesnilo.

– Kada je naručila novo piće, Petar je uhvatio za ruku i rekao da ne može više da poručuje jer kućni računi nisu plaćeni. Ona je istrgla svoju ruku, sjela i počela nešto da radi na svom mobitelu. Više se ni Petar ni Sanja nisu veselili i samo su natmureni sjedili. Nakon sat i po poslije ponoći izašli su iz kafane i krenuli kući – objasnio je sagovornik.

Izvor iz istrage ističe da se žustra svađa nastavila kod kuće.

– U jednom momentu nesretna žena se okrenula i bez riječi otišla na sprat kuće, ušla u sobu i legla na krevet. Živanović je u naletu ljubomore zgrabio lovačku pušku, koju je uvijek držao pored svog kreveta, i popeo se na sprat kuće. Ušao je u Sanjinu sobu i s vrata dvaput pucao u nevjenčanu suprugu. Nakon zločina Petar je mirno telefonom pozvao prijatelje koji su s njim bili u kafani i rekao im šta je uradio – rekao je izvor.

Dok je Živančević pričao s njima, došla je policija i odmah ga uhapsila.

– Petrovi prijatelji koji su zatečeni u njegovoj kući potvrdili su da su se on i Sanja posvađali u kafani. Također, naveli su da im je Petar priznao da je ubio ženu, kao i da je u jednom trenutku plakao i vikao da će se ubiti.

Jedan od sagovornika ispričao je i šta je ubica rekao inspektorima po dolasku.

– Nakon hapšenja inspektori su Petra pitali zašto je ubio suprugu, a on im je hladnokrvno rekao: “Zaslužila je!”

 

(avaz)

POSTANIMO PRIJATELJI