NOVI GLAS

Bijeljinska Toplana uskoro prelazi na gas?

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina odbornici su usvojili odluku o novom kreditnom zaduženju. Bijeljina će se zadužiti za novih 6 miliona maraka kredita, a dio sredstava biće utrošen i za gasifikaciju.

Naime, gradonačelnik je nedavno najavio da će dio sredstava od novog kredita biti utrošen za prelazak Gradske toplane na gas. Iako od 2017. godine najavljuju da gas stiže “za nekoliko mjeseci” i “ove zime”, ovoga puta dali su novi rok.

„Gas bi trebalo da dođe u narednih mjesec dva. Mi smo odlučili da krenemo od nas, od Gradske uprave, tako da ćemo mi u narednom periodu prepraviti Toplanu sa korištenja uglja na gas“, rekao je Mićić.

U Toplani kažu da su se završetkom gasifikacije stekli uslovi da se i Toplana priključi na gas.

„Nadamo se da će olakšati proizvodnju toplotne enrgije našim korisnicima i da ćemo biti uredniji, bolji i kvalittetniji snabdjevači“, rekao je za NoviGlas direktor bijeljinske Toplane Mladen Krasavac.

Kako je ranije izjavio gradonačelnik Bijeljine, već oko 5.000 korisnika u svojim dvorištima ima priključke za gas. Cijena priključka biće 1.500 KM uz mogućnost plaćanja u ratama.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!