NOVI GLAS

“Uhvatio ga za gušu, pa ga šutnuo” – Dvojica kosovskih poslanika se potukla poslije rasprave u TV emisiji

Kandidati za poslanike dvije najuticajnije opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredjeljenje, Dardan Molikaj i Haki Abazi, obračunali su se i fizički, nakon izlaska iz studija televizije T7 i učešća u emisiji Presing.

Kako prenosi prištinska Gazeta Expres, tokom sinoćnjeg razgovora u studiju atmosfera je bila napeta, a sagovornici nervozni, što je rezultiralo njihovim fizičkim obračunom odmah nakon učešća u emisiji.

Riječ je o kandidatima dvije stranke, čiji su lideri Isa Mustafa i Aljbin Kurti, koje su do posljednjeg dana pregovarale o mogućoj predizbornoj koaliciji na predstojeći prijevremenim izborima na Kosovu.

Dogovor nije postignut zbog neslaganja o kandidatu za premijera.

Abazi je, navodi portal, situaciju van studija kablovske T7 televizije opisao kao napetu i neugodnu u kojoj ga je Molikaj “hvatao za grlo i zadao mu udarac nogom”.

Molikaj, međutim, tvrdi da se ništa nije dogodilo, osim, kako je rekao, malo napetije rasprave, kao nastavak debate u studiju.

Oglasio se tim povodom Pokret Samoopredjeljenje saopštenjem u kojem stoji da “mafijaške bande, koje su zauzele državu strahuju od nadolazećih promjena koje će uspostaviti Samoopredjeljenje”.

Očekuju, kažu, da policija ispita slučaj i preduzme mjere, a CiK su pozvali da zabrani kandidaturu osobama sklonim nasilju sa pojedinih lista.

Kosovska policija je sinoć ispitala osumnjičene, nakon što je dobila informaciju o incidentu.

U policijskom saopštenju stoji da su preduzete sve potrebne pravne mjere s ciljem razjašnjavanja slučaja.

Novinar Presinga je izjavio da se sve dogodilo van studija, da ništa konkretno nije vidio, ali da mu je Abazi rekao da ga je Molikaj fizički napao.

 

(sroskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!