NOVI GLAS

Zaprosio je djevojku na najoriginalniji način – Tako što pitanje nikad nije ni postavio (Foto)

U posljednje vrijeme je mnogo prosidbi postalo viralno na internet i društvenim mrežama, tako da je sve teže pronaći originalan i zanimljiv način da uputite “najvažnije pitanje”.Zato se je jedan mladoženja dosjetio – da ga i ne postavi!

Naime, Edi Okoro, tridesetogodišnjak iz Herfordšira u Britaniji, kupio je dijamantski prsten za svoju djevojku Kali još početkom godine, ali nije žurio. Htio je da sudbina odluči kada će postaviti pitanje, pa je nosio prsten sa sobom u skoro svakoj prilici, čekajući pravi momenat.

“Nosio sam prsten gdje god sam išao, nadajući se da će pravi trenutak doći spontano”, napisao je u postu na Fejsbuku, koji je podijeljen čak 59.000 puta.

Nakon oko mjesec dana čekanja na pravi trenutak, sjedio sam u fotelji i gledajući prsten, a potom mi je sinulo – počeću da bilježim ove trenutke!”, napisao je on.

Tada je počeo praviti fotografije prstena dok je njegova djevojka bila u blizini, ali je gledala na drugu stranu ili bila okrenuta leđima. Znao je da ga može zateći dok fotografiše, ali je bio ubijeđen da će i u tom slučaju pristati.

“Zamisao mi je bila da napravim što više slika u što “rizičnijim” situacijama, dok ne pronađem idealan momenat u kojem bi je zaprosio. Ili, barem dok me ne zatekne sa prstenom, pa bih je zaprosio tada”, dodaje Edi.

Tako je nastao urnebesan album fotografija pod nazivom “Kakos am zaprosio Kali”, u kojem se nalaze slike Edija kako drži prsten odmah iza nje na kasi u prodavnici, potom ga je ostavljao među njenim nakitom, nekoliko puta joj ga je stavljao u ruku dok spava ili na leđa dok “čačka” telefon ležeći – ona ga nije ni tada primijetila.

“Svi koji su prosili djevojku, i oni koji to uskoro namjeravaju, žele da prosidba bude u njihovom stilu, da govori o onome koji prosi, al ii o njima kao paru. Neko pripremi sjajan obrok, neko zakupi znak “udaj se za mene”, ali to ne ide uz mene. Kako moja Kali kaže, ja sam “spontani improvizator”, napisao je Edi.

Zadnjeg dana avgusta, Edi je fotografijom objavio da su njih dvoje konačno vjereni. Ali, priču o tome kako je to zaiusta izgledalo nije podijelio na društvenoj mreži – samo je napisao da je to “priča za neku drugu priliku”. Ipak je napisao da ga Kali nikada nije zatekla i da je za njegovu igru saznala “tek nekoliko sedmica kasnije”. Nije napisao kakva je bila njena reakcija.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!