NOVI GLAS

Učenici snimili kako nastavnike poslužuju palačinkama sa urinom i spermom!

Sedmorica đaka jedne srednje škole u Ohaju optuženi su da su svojim nastavnicima priredili nesvakidašnji “desert” – poslužili su ih palačinkama koje su bile namazane urinom ili spermom!

Tužioci okruga Delaver su, nakon istrage koja je trajala četiri mjeseca, podnijeli krivične prijave protiv šest četrnaestogodišnjaka i jednog petnaestogodišnjaka koji pohađaju srednju školu Olentadži Hajats. 

Incident se desio u maju, kada su učenici pripremali hranu u okviru takmičenja za kraj školske godine, a na kojem su nastavnici bili sudije.

“Jedan od učenika je snimio dijelove ove priredbe, kao i reakcije, a snimak se proširio školom i , srećom, stigao i do nadležnih u školi”, rekao je Trejsi Vajted, portparol policije okruga Delaver. 

Na pomenutom snimku se navodno vidi kako su tjelesne “tekućine” optuženih stavljane u palačinke.

Video nije otkriven sve dok nastavnici nisu konzumirali kontaminirane palačinke. U pitanju su 24-godišnja žena i 49-godišnji muškarac. 

Tokom istrage koja je uslijedila, policija je zaplijenila plastične kese sa “bijelom tekućinom” i tri Ajfona. PRema sudskim dokumentima, tinejdžeri su danima planirali ovo nepočinstvo. Sudiće im se pred sudom za maloljetnike, a proces bi trebalo da počne za tri sedmice.

Škola je izdala saopštenje u kom “žali zbog optužbi koje su uslijedile nakon dešavanja u ovoj školi” i dodali da su spremni u potpunosti da sarađuju sa zakonskim organima radi ukupnog rješavanja ovog nemilog događaja. 

Advokat optuženih maloljetnika, Bred Kofel, rekao je lokalnim medijima da su njegovi klijenti djeca “iz dobrih porodica”, a za njihovo djelo je optužio “kulturu društvenih mreža i njihovu želju da postanu poznati preko klikova na Jutjubu”.

Dodao je da su tinejdžeri izrazili kajanje zbog svog ponašanja i da su kod kuće kažnjeni zbog onoga što je okarakterisao kao “dječije gluposti”. 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!