NOVI GLAS

Bijeljinci u Kini – Kakva je atmosfera na Mundobasketu? (Foto)

Svjetsko prvenstvo u košarci koje se ovih dana igra u Kini okupilo je najvjernije navijače Srbije i sa naših prostora. U Kinu su se uputile brojne grupe navijača, a ni Bijeljina nije ostala bez predstavnika.

Mala, ali odabrana grupa bijeljinskih zaljubljenika u košarku, sportskih radnika, krenula je put jugoistočne Kine sa namjerom da bodri „Orlove“ do same završnice.

Iako su i oni, kao i ostatak navijača, priželjkivali veliko finale sa Amerikancima, to se neće desiti.

Grupa Bijeljinaca za NoviGlas podijelila je utiske sa prvenstva u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

„Uživamo u ovim futurističkim pejzažima, ali uz pomalo gorak ukus. Poraz Srbije je sve mnogo razočarao. Atmosfera je bila sjajna, navijanje na visokom nivou, ali i dalje ne vjerujemo da smo izgubili”, rekao je za NoviGlas jedan od Bijeljinaca koji se trenutno nalazi u Donguanu, obalskom gradu sa nešto više od osam miliona stanovnika.

Međutim, raspoloženje im je popravila vijest da će Srbija ipak zaigrati sa Amerikancima, u borbi za peto mjesto, i to upravo u Donguanu gdje se trenutno nalaze. 

Mi smo ovdje došli da bi gledali okršaj Srbije i Amerike, i zaista ćemo ga i vidjeti! Nije baš finale, ali nema veze, bitno je da pobijedimo Amerikance!“, kaže kroz osmjeh naš sagovornik. 

Bijeljinci su puni entuzijazma da sutra, u 13 časova po našem vremenu, daju sve od sebe da sa tribina, zajedno sa navijačima iz svih dijelova Srbije, Srpske i dijaspore, pomognu četi Aleksandra Đorđevića i da trijumfom nad najodlikovanijom reprezentacijom u istoriji košarke poprave utisak koji su pokvarili ispadanjem iz borbe za medalju.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!