NOVI GLAS

Anegdota Aleksandra Berčeka – Kako ga je rođeni otac prijavio policiji (Video)

Glumac Aleksandar Berček iza sebe ima bogatu filmsku i televizijsku karijeru.

Sve je počelo godine 1969. kada se preselio u Beograd, na studije. Imao je tri stipendije i, kako je ispričao, više para nego njegov otac koji je bio penzioner, i kome je ta činjenica bila izuzetno sumnjiva.

“Posle druge godine studija, kada sam već snimio jedan film, kupim polovnog fiću. Doteram ga kući, a moj otac koga su zvali Lala milicajac kaže: “- Čime si ovo došao? – Autom. – Čiji je ovo auto? – Moj. – A ne može to tako. I sede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koje znam, naši prijatelji. – Druže, saobraćajnu pokaži… Kažu mom ocu: – Lalo, njegov je, lepo piše ovde. – Eto, a ja ni bicikl nisam uspeo da kupim, a on student auto. Ne znam ni šta studira…”

Prije nego što je upisao glumu, otišao je na prijemni ispit za vojnu školu.

“Pošto smo bili teška sirotinja, a sirotinja ide u vojne škole, ja se prijavim tamo. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta me odbiju zbog neuhranjenosti. Doduše, tamo su na tim pregledima bili pedagozi i psiholozi možda su procenili koliko bih bio poslušan pa me nisu primili. Elem, takmičio sam se u recitovanju u Žablju. Govorio sam Jesenjina i tu me publika iznela na rukama. Posle sam bio u Plani i tu uzmem treće mesto”, ispričao je Berček u emisiji “TV lica kao sav normalan svet”.

 

(nedeljnik)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!