NOVI GLAS

Svako veče piju i drogiraju se, a sutradan su svježi – Tajna je u lijeku koji košta 1000 evra!

Inovativna IV terpija koja „ubija“ mamurluk pojavila se prošle godine na Mikonosu, a ove godine je već postala svakodnevnica turistima koji su došli na ostrvo s jednim ciljem – da piju i da se drogiraju.

Foto : Cavo Paradiso

Nova moda na ostrvu seksa, droge, alkohola i neprestanih žurki je infuzija koja u sebi sadrži serum koji će vas „vaskrsnuti“ poslije jednog ovakvog provoda.

Sada se na ostrvu nalaze i čitavi timovi ljekara koji su pokrenuli ovaj biznis i, prema riječima grčkih medija, zarađuju ozbiljan novac od toga.

U pitanju je koktel terapija pomoću koje pacijent dobija jake vitamine direktno u krv – magnezijum, vitamin C, kalcijum i nekoliko vrsta vitamina B.

Tvorci ove terapije koji su poznatiji sa one strane Atlantika, tačnije u gradovima poput Majamija, Las Vegasa i Los Anđelesa  smatraju da zahvaljujući prodoru vitamina i minerala direktno u krv, na organizam reaguju efikasnije od tableta sa istim sastojcima.

Upravo tako turisti izbjegavaju mamurluk i nus-pojave svega onoga što su konzumirali prethodnu noć.

Međutim, ono od čega vam neće biti dobro definitivno je cijena jedne ovakve terapije.

Prošle godine terapija „triježnjenja“ u jednoj od vila koštala je 250 evra, a ove godine cijena se učetvorostručila ponajviše zbog mnogo većeg broja žurki koje se održavaju u privatnim vilama na ostrvu.

Ljekari koji sezonski rade na ostrvu navodno ovaj novac dijele sa posrednicima koji im dovode klijente i upravo je to razlog zašto trenutno infuzija košta 1.000 evra, naravno na crno.

Ono što je još zanimljivije jeste da je ova infuzija nije dobra za svakoga. Osobe sa srčanim oboljenjima bi trebalo da budu oprezne jer bi ovakav koktel mogao još više da optereti srce. Takođe, pacijenti bi trebalo da znaju da svaki put kada im igla prodre u tijelo, postoji mogućnost od infekcije ukoliko promaše venu, pa je savjet da se ovako nešto radi samo u klinikama.

 

(telegraf)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!