NOVI GLAS

Bijeljina – Tomić : “Prijete mi i kažu da sam miš”

Situacija u bijeljinskom “Žitoprometu” nastavlja da se usložnjava, tvrde u Sindikatu radnika. Dušan Tomić, predsjednik Sindikata danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je iznio niz detalja, od toga da mu, kako kaže, prijete smrću, pa sve do problema sa kojima se susreću radnici zbog toga što nemaju zdravstveno osiguranje.

Konferencija za novinare održana je ispred kapija “Žitoprometa” jer je Tomiću, kako kaže, ulaz u fabriku zabranjen.

Međutim, radnik koji čuva firmu nakon konferencije otvorio je kapije rekavši da novinarske ekipe mogu ući da snime kadrove, kao i sam Tomić.

“Stanje je kritično. Imamo ljude koji su teško bolesni. Osam radnika je na liječenju, jedan je u teškom stanju i čeka operaciju srca, ali zbog nedostatka novca bukvalno može samo da čeka da umre. Ja to ne mogu da podnesem i borim se po svaku cijenu”, rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, kontaktirao je i rukovodstvo kompanije, ali je od njih dobio samo prijetnje.

“Čuo sam se sa direktorom kompanije, koji je bio jako neprijatan. Imam telefonski razgovor, prijetio mi je, prije mjesec – dva je rekao da je u stanju da me likvidira, a danas  je rekao u telefonskom razgovoru da sam miš i da ne treba ovo da radim”, rekao je Tomić.

Zaštitu je tražio od gradonačelnika Bijeljine i predsjednice RS:

“Molim te Drago, molim te Slobodane, molim te Mićo, molim te Željka, uzmite u obzir da ne treba ljudi da umiru i da se stanje može riješiti za 24 sata. Ja molim nadležne da me zaštite i da riješe stanje u Žitoprometu”, poručio je Tomić.

Dodao je da su, od isključenja struje, iz fabrike odvezeni kamion sa mašinom za pravljenje papirnih vreća i računari.

“Jutros sam kontaktirao SIPU, pozivam sve nadležne organe, Lukača sam zvao cijeli dan nisam mogao da ga dobijem, ne smije ništa da se iznese iz kruga Žitoprometa. “, poručio je Tomić.

Kako kaže, zahtjevaju da se radnicima riješi problem zdravstvenog osiguranja, a ukoliko se to ne desi, najavljuje da će morati da pribjegne i radikalnim mjerama.

Predstavnici kompanije “Žitopromet”  po pitanju Tomićevih optužbi još uvijek se nisu oglasili.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!