NOVI GLAS

Pomoć sa neba – Galeb ukrao kesicu sa marihuanom i spasio muškarca hapšenja

Muškarac u Švedskoj spasao se hapšenja tako što mu je galeb iz ruke “ukrao” kesicu sa marihuanom i odletio sa njom u trenutku dok su mu se približavali policajci.

Policajci u civilu patrolirali su na Festivalu kulture u Geteborgu, kada su primjetili ženu kako slobodno puši marihuanu, i dok su prilazili muškarac koji je bio u njenom društvu zgrabio je kesicu sa marihuanom, što je primetila i policija, prenosi portal Leaf Desk.

Kako se navodi, policajci su se onda usmjerili ka muškarcu u namjeri da ga uhapse, međutim nekoliko trenutaka prije nego što su policajci prišli, pojavio se galeb koji je uzeo kesicu i odletio sa njom, pa je tako odnio i dokaz.

Portparol policije u Geteborgu Štefan Gustafson izjavio je da je prema procjeni policajaca u kesici bilo oko 10 grama kanabisa, međutim, kako nije bilo dokaza, nije ni došlo ni do hapšenja.

“Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umiješa. Na tom mjestu postoji veliki broj galebova, a jedan od njih je vidio svoju šansu i zgrabio kesu. Policajci su samo posmatrali kako galeb nestaje ka nebu”, rekao je Gustafson.

Policajci su uhapsili ženu zbog korišćenja i posjedovanja marihuane.

U Švedskoj važe najstroži zakoni o drogama, i po njima se posjedovanje marihuane kažnjava velikom novčanom kaznom i zatvorom do šest mjeseci.

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI