NOVI GLAS

Inspektor MUP-a RS se posvađao sa familijom oko zemlje, pa pripucao!

U selu Ljubine, kod Ključa, u nedjelju je došlo do pucnjave, u kojoj na svu sreću niko nije povrijeđen.

Prema informacijama koje smo dobili iz MUP-a USK, glavni akter ovog događaja je muškarac koji je kao inspektor zaposlen u MUP-u Republike Srpske u Banjaluci.

Radi se o osobi koja je porijeklom iz pomenutog sela, a kako saznajemo, razlog pucnjave su neraščišćeni porodični odnosi i svađa do koje je došlo.

Navodno je pomenuti inspektor rođacima, koji žive u Ljubinama, na korištenje dao zemlju koja je u njegovom vlasništvu, a s obzirom na to da nisu plaćali dogovorenu rentu za njeno korištenje došlo je do svađe. Tom prilikom inspektor je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u zrak. Zasad nije poznato da li je koristio službeni pištolj ili možda lično naoružanje.

Po dojavi na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Ključ i intervenisali, nakon čega je inspektor priveden te mu je oduzeto oružje. Ovaj događaj nam je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić.

“O svemu ćemo obavijestiti naše kolege iz MUP-a Republike Spske i vidjećemo kakve mjere će biti poduzete”, kratko je prokomentarisao Kljajić.

U istragu se uključilo i Tužilaštvo USK, koje će odrediti dalje mjere u ovom slučaju, koji ima obilježje krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI