NOVI GLAS

FOTO REPORTAŽA – NoviGlas je posjetio Busiju na Majevici gdje se gradi “novi Zlatibor” (Foto)

Na majevičkom vrhu Busija gradi se turističko – rekreativno izletnički kompleks. Ideja koja se rodila prošle godine, polako ali sigurno kreće sa realizacijom. NoviGlas je posjetio ovaj majevički vrh za koji kažu da će biti “novi Zlatibor”. Pogledajte kako sve to izgleda i šta smo zabilježili.

Porodica Ostojić na 500 dunuma zemljišta, koje je u vlasništvu Republike Srpske, ostvaruje svoj višegodišnji san. Na ovom mjestu već postoji izletište kojim upravlja udruženje “Viva natura”.

Put do same lokacije je praktično neprohodan i moguće je proći samo terenskim vozilom.

Kako doći do Busije? Busija se nalazi na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla. Naš vodič i vozač na ovom malom “putešestviju” nam je usput objasnio da je dijelove puta odnijelo klizište u proljetnom nevremenu, te da je i sam prilazni put jedna od zahtjevnih stavki.

Što se više približavate lokalitetu, postaje jasnije zašto kažu “oaza netaknute prirode”. Takvu tišinu možete čuti rijetko gdje, posebno danas.

Poslije petnaestak minuta vožnje sporednim putem, stigli smo do našeg odredišta. Nakon nepreglednog pristupa i prirode koja buja svuda okolo, nailazite na parče uređenog tla.

Na lokaciji je smješteno nekoliko kolibica izgrađenih u etno – stilu, sa uređenim stazama i uredno pokošenom travom.

Nešto niže nalazi se sportski teren.

Na padini Busije, oivičen borovima, nalazi se i objekat koji je, sudeći po svom izgledu, namijenjen da u njemu bude restoran ili kafeterija. Oko objekta nalazi se kamena platforma sa klupama za sjedenje.

Ono što je na tom mjestu najjači utisak je pogled. Da ne bi ostalo na priči, zabilježili smo vam kako to izgleda:

U povratku smo zastali na nekoliko mjesta kako bismo zabilježili pogled koji se pruža sa ovog dijela Majevice:

Pored toga, na putu nazad nalazi se još jedna koliba:

Utisak našeg reportera je da ovaj prostor zaista ima veliki potencijal i da je pravi biser netaknute prirode, ali da je pred investitorima ogroman posao.

Pogledajte još neke detalje koje smo zabilježili:

 

NoviGlas

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .