NOVI GLAS

NoviGlas istražuje : Ko su vozači koji divljaju semberskim putevima ? (Video)

Vozač koji se nedavno snimio kako u Ugljevičkoj Obriježi kod Ugljevika vozi 235 na sat identifikovan je  i protiv njega su preduzete sve potrebne mjere, uključujući i oduzimanje vozačke dozvole, rečeno je za NoviGlas u bijeljinskoj policiji.

Kako je za NoviGlas potvrdio Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina, riječ je o mlađoj osobi, a njegov identitet otkriven je operativnim radom u roku od 24 časa.

“To je veliki uspjeh, jer se na snimku vidi samo sat koji očitava brzinu. Mnogo policije i inspektora je bilo je uključeno u ovaj posao”, rekao je Ćosić.

Mladić je priznao da je on načinio sporni snimak i da je vozio tom brzino. Protiv njega se preduzimaju mjere, ali, kako ističe Ćosić, problem je mnogo dublji i društvena zajednica je ta koja mora da utiče.

“Jurcaju i u jednom i u drugom smjeru, to su isti ljudi. Policija će uraditi sve što je predviđeno zakonom, ali roditelji i društvo moraju uticati na to. Roditelji puste dijete da voze tako jako auto, a znaju kako im djeca voze i da su im oduzete vozačke dozvole. Dešava se čak da voze i bez vozačkih dozvola”, objasnio je za NoviGlas Ćosić. 

Roditelji plaćaju kazne, a djeca jurcaju putevima i opasnost su i za sebe i za druge, zaključuju u policiji. Kako ističu , cilj im je spriječiti stradanje, a posebno je kritičan magistralni put Bijeljina – Tuzla. 
“Eto u utorak su izgubljena dva života zbog neprilagođene brzine . To nas sve pogodi, jer na tom potezu najviše kontrolišemo brzinu putem sistema Ramer i Dual”, rekao je Ćosić.

Mještani na tom potezu su ogorčeni.

“Ovo je više neizdrživo. Strepim svaki put kad idem do prodavnice. Komšija poginu 500 metara od kuće, išao po mlijeko”, kaže Nikola R. iz Zagona.

“Kad vozim, čini mi se više gledam iza sebe, nego ispred sebe. Dešava se da se zalete, ne vide nas da skrećemo kućama, udare nas ispred kućnog praga. I to je problem koji traje godinama. A isti divljaju”, kaže Dragan V. iz ovog semberskog sela. 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!