NOVI GLAS

Kako je Novak postao “afrički zet” i zaveo stjuardesu iz Kenije

Nakon što su se prošlog vikenda u Rudom vjenčali Penina Muriasi iz Afrike i Novak Jakovljević iz Rudog, a o čemu su pisali svi mediji, javio se mladoženja i ispričao svoju ljubavnu priču.

“Sve je počelo s njenim prvim dolaskom u Rudo. Upoznao nas je zajednički prijatelj koji radi u Dubaiju”, rekao je Novak Jakovljević.

Penina je u Dubaiju šest godina radila kao stjuardesa u “Air Kenya”, a potom u jednom ekskluzivnom hotelu kao menadžer.

“Upoznao sam je kod sebe kući i odatle i počinje naše prvo poznanstvo koje je počelo da prerasta u iskreno prijateljstvo”, priča mladoženja.

Penini se svidjela BiH, pa je, kako je rekao, izrazila želju da je posjeti i zimi.

“Došla je i prvi put doživjela zimu i snijeg. Uvijek je poslije svakog dolaska insistirala da budem njen gost u Keniji i Dubaiju. Nudila mi je da prijeđem u Dubai da radim kao fizioterapeut, željela je da mi pomogne. Malo-pomalo, to prijateljstvo je prerastalo u ljubav”, iskreno priča mladoženja.

Ozbiljnije su počeli da pričaju o ljubavi i zajedničkoj budućnosti u aprilu ove godine, pa se Novak odlučio na sudbonosni korak, predložio je brak.

“Počelo je u aprilu ove godine s njenim predzadnjim dolaskom i odlučili smo se na taj korak, odlučili smo da osnujemo porodicu. Njena odluka da sve napusti i dođe da živi u Rudo bila mu je samo dokaz nesebične i bezuslovne ljubavi”, kaže Novak i ističe da su njih dvoje i njihova ljubav pozitivan primjer ujedinjenosti i tolerancije.

“Bio sam u Keniji mjesec, upoznao ljude, kulturu, način života. Nevjerovatna je to zemlja”.

Kakao je Novak Jakovljević ispričao za Avaz, Penini je već dobila neke poslovne ponude u BiH, pa postoji i ta mogućnost da ostanu živjeti u Rudom. Ali, trenutno o tome puno i ne razmišljanju, kako je rekao Novak, uživaju u zajedničkom životu.

 

(avaz)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!