NOVI GLAS

Isplivali stravični detalji bratoubistva u Šapcu – Maltretiranje prethodilo ubistvu, nije bilo unaprijed smišljenog plana?

Brutalnom bratoubistvu u Šapcu prethodila je svađa braće Ignjata i Bogdana u njihovoj porodičnoj kući u ponedjeljak prije podne. Bogdan je priču kako je ubistvo planirao ranije, pa je čak i iskopao raku za svog brata, negirao na saslušanju.

On je policiji rekao da je Ignjat duže vrijeme maltretirao celu porodicu, a posebno njega. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cijela porodica nije imala mira. Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primijetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali.

Osumnjičeni je navodno, nasmrt pretukao brata u ponedjeljak oko deset sati ujutro. Tukao ga je bokserom dok ga nije onesvjestio, a onda ga izbo nožem. Tijelo je sakrio u šupi i isplanirao da ga se otarasi kad padne mrak.

– Roditelji i mlađi brat su se uveče vratili iz Beograda i nije im bilo sumnjivo što nema najstarijeg sina. U zoru, poslije tri sata, Bogdan je natovario leš na kolica i krenuo u produžetku Ulice oslobođenja gdje je njihova kuća, u pravcu vodovoda, sa namjerom da tijelo zakopa – kaže izvor Telegrafa.

Nezapamćena tragedija razorila je porodicu uglednog šabačkog profesora i umjetnika Petra Gajića i njegove supruge Tanje, uspješne bankarke. Najstarijeg sina Ignjata, koji je preksinoć svirepo ubijen, danas su sahranili, srednji sin Bogdan je u pritvoru kao jedini osumnjičeni za ubistvo rođenog brata i robijaće ukoliko bude osuđen, dok će najmlađi Vidak, sada srednjoškolac, živeti sa traumama zbog porodične tragedije.

– Prvi rezultati istrage ukazuju da Ignjat godinama nije živio sa porodicom jer je još kao srednjoškolac upao u loše društvo. Navodno, imao je problema i sa narkoticima. Kod roditelja i braće vratio se kada je zapao u ozbiljne probleme i dugove, zbog čega je gotovo istog trenutak počeo da maltretira sve ukućane. Bogdan navodno više nije mogao da trpi svakodnevno zlostavljanje, zbog čega je kobne noći dohvatio bokser i do smrti ga izudarao, a potom izbo nožem – ispričao je za Kurir dobro obavješten izvor.

Foto:Telegraf

– Imali su bogastvo, tri sina, a sad su u žalosti i na velikim mukama. Teško njima šta su dočekali, samo oni znaju kako će sve ovo preživjeti – prvo je što kažu susjedi iz Ulice oslobođenja u Šapcu. Ljudski sažaljevaju Gajiće i saučestvuju u njihovom bolu, iako su ih veoma malo poznavali.

Šta je u noći između ponedeljka i utorka prethodilo brutalnom bratoubistvu svjedočiće jedino Bogdan Gajić (20), koji je zbog sumnje da je ubio rođenog brata Ignjata u policijskom pritvoru.

Istraga će “sklopiti kockice” nesvakidašnjeg ubistva i odgonetnuti motiv zločina. Navodno su Bogdanu, koji je odličan student psihologije, prekipjeli sve češći agresivni ispadi starijeg brata. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cijela porodica nije imala mira.

Bogdanu je Okružni javni tužilac odredio policijsko zadržavanje od 48 sati.

Iz Policijske uprave Šabac, uz obrazloženje da ne mogu da saopštavaju lične podatke, nisu odgovorili na naše pitanje da li je u ranijem periodu bilo prijava nasilja u porodici Gajić.

 

(telegraf/kurir)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!