NOVI GLAS

Švajcarski mediji o večerašnjem meču – “Jang Bojs igraju za čast Šaćirija”

Vodeći švajcarski štampani mediji duel Jang Bojsa i Crvene zvezde u Bernu najavljuju kao pitanje časti za švajcarski fudbal i tamošnjeg reprezentativca rođenog na Kosmetu Džerdana Šaćirija.

List “Blik” dao je veliki prostor večerašnjoj utakmici na stadionu “Švajcarska” sa naslovom “Pitanje časti”, ali i za igrača iz Gnjilana koji je neprimjerenim radovanjem gola za Švajcarsku protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji “podigao prašinu”.

“Jang Bojs brani švajcarski fudbal, koji se ovog ljeta ‘isprljao’. Zato protiv Zvezde moraju da se otvore vrata Lige šampiona. Radi se i o časti Šaćirija i svega što se događalo na Mundijalu kada su se Srbi pokazali kao loši gubitnici”, piše u tekstu.

Dalje se navodi da je bilo pritisaka iz Zvezde kako bi Šaćiri propustio gostovanje u Beogradu sa Liverpulom.

“Umanjena vrijednost trijumfa Švajcarske nad Srbijom rezultirala je da menadžer Liverpula Jirgen Klop padne pod politički pritisak i ne povede ga u Srbiju. Zvezda je senzacionalno slavila, a sada Jang Bojs ima priliku da igra i za Šaćirija”.

Zanimljivu ilustraciju na naslovnici donosi list “Berner Zeitung” sa fudbalerima Jang Bojsa kako pokušavaju da dohvate visoko podignutu crvenu zvijezdu, simbolizovanu kao amblem Lige šampiona.

“Put do zvijezda”, naslov je tog lista u kome se podsjeća da je rival Jang Bojs drugu godinu u nizu tim sa Balkana za mesto u LŠ, nakon što je prošle godine izbacio zagrebački Dinamo.

“Le journal” ističe da su Srbi velika prepreka šampionu Švajcarske, a “Biel Taglbat” da Jang Bojsu preti “deja vu” iz 2004. godine kada je Crvena zvezda bila bolja u kvalifikacijama za LŠ sa ukupnih 5:2.

Prva utakmica plej-ofa za LŠ Jang Bojs – Crvena zvezda počinje večeras u 21 sat u Bernu.

 

(tanjug)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!