NOVI GLAS

Potukli se ispred Ostroga – Letjele kamenice, korišten biber sprej, a sve zbog taksi?!

Baranin Anes Čičić tvrdi da su ga prošle subote na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad.

Direktor TO Danilovgrad, Ivan Dragojević, kaže da to nije tačno i da su se njegovi zaposleni branili od Čičića, vlasnika turističke agencije “Mona”, koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih da bi izbjegao plaćanje izletničke takse. 

Čičić tvrdi da su ga napali R.P. i S.V.

Iz Uprave policije kažu da on nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili i na dan incidenta i dan ranije zbog toga što ih je “uznemiravao i fizički napao na radnom mjestu, na naplatnom punktu Vrela”. 

S napadom od 16. avgusta “upoznat je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru”, odgovoreno je iz UP.

U policiji kažu da ih je Vukadinović i dan kasnije obavijestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem u mjestu Ostrog i da je došlo i do tuče. Čičić, R.P. i S.V. su privedeni i od njih su uzete izjave, a kao svjedok izjavu je dao i B.Z.

Čičić je u telefonskom razgovoru novinarki Vijesti rekao da je nije tačno da nije podnio prijavu i da policija pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv. On tvrdi da su ga na parkingu ispred Ostroga isprskali sprejom i tukli, a kad je pao na zemlju, nastavili su da ga šutiraju. Navodno se onesvijestio, a sebi je došao u manastiru dok su mu monasi pomagali.

Dragojević, međutim, tvrdi da je Čičić tog jutra projurio autobusom pored naplatnog punkta da ne bi platio taksu, o čemu su ga zaposleni odmah obavijestili, kao i turističkog inspektora.

“Zatim su pošli za njim do parkinga, a čim su izašli iz kola rekao im je ‘mrš, mrš odavde, gubite se’. Potom je prišao R.P., uhvatio ga za majicu, očupao njegovu identifikaciju. R.P. se odmakao, a Čičić je uzeo kamen u ruke i krenuo da ih gađa. R.P. je izvadio sprej iz džepa, isprskao u njegovom pravcu, ali Čičić je i dalje zamahivao ka njima kamenom. Instinktivno su ga udarili, iz straha da ih ne gađa kamenom. Pao je na koljena, a kada mu je prišao vozač autobusa da ga odvede i dalje je tražio kamen da ih gađa. Naši zaposleni su se udaljili, obavijestili policiju, turističkog inspektora i mene”, kazao je Dragojević.

On kaže da je sve uredno prijavljeno policiji i dodao da Čičić godinama teroriše zaposlene u danilovgradskoj organizaciji.

 

(mondo)

POSTANIMO PRIJATELJI