NOVI GLAS

Bijeljina – Održan međustranački sastanak – Evo o čemu će se raspravljati na sljedećoj sjednici Grada

Tema današnjeg međustranačkog sastanka, kome su prisustvovali predstavnici političkih partija zastupljenih u lokalnom parlamentu, bilo je održavanje 31. redovne sjednice, koja je zakazana za 28. avgust.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković istakao je da je ova sjednica sazvana, prije svega, radi usvajanja Prostornog plana Grada Bijeljina.

Ovim strateškim dokumentom, koji u narednih 20 godina određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja, između ostalog, biće definisana i konačna trasa budućeg auto-puta kroz Semberiju.

– Grad je u međuvremenu dobio potrebne saglasnosti od Puteva Republike Srpske i resornog ministarstva na konačnu trasu za izgradnju auto-puta, od Rače prema Bijeljini. Naša obaveza, kao lokalne zajednice, je da što prije usvojimo Prostorni plan i mi ćemo to uraditi za sedam dana. Sve ostale obaveze, kao što su raspisivanje tendera i izgradnja, u nadležnosti je Vlade Srbije – naglasio je Marković.

Takođe, na 31. sjednici odbornici će glasati za odluku o vansudskom poravnanju u predmetu Čikojević, odnosno, tužbenom zahtjevu prema Gradu Bijeljina u iznosu od dva miliona konvertibilnih maraka.

– Grad je dobio saglasnost od pravobranioca na vansudsko poravnanje u iznosu od 60.000 KM. Na ovaj način riješićemo sudski spor koji već nekoliko godina predstavlja teret Gradskoj upravi – dodao je Marković.

Jedna od tačaka avgustovske sjednice je i potpisivanje Sporazuma o saradnji Grada Bijeljina i kineskog grada Jininga, koji će dva grada zaključiti 27. septembra u Kini.

Pripremni sastanak, na kojem će predlagači svih tačaka imati priliku da odgovore na odbornička pitanja, kako bi se izbjegle nepotrebne diskusije tokom sjednice i povećala efikasnost rada gradskog parlamenta, biće održan u utorak, 27. avgusta.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI