NOVI GLAS

Vozači smanjite gas! – Mobilni radarski sistem kontroliše brzinu kretanja vozila

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik savremeni radarski sistem će od danas do 8. septembra vršiti kontrolu brzine kretanja vozila bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, saopšteno je iz ove uprave.

Mobilni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake i u dnevnim i u noćnim uslovima saobraćaja.

Ovaj radarski sistem radi i po kiši, ali i noću i istovremeno registruje više vozila u prekršaju, te omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Iz Policijske uprave napominju da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

U toku prvih šest mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 243 saobraćajne nezgode, od čega je u 80 saobraćajnih nezgoda uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 33 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI