NOVI GLAS

Partizan uprkos porazu ide dalje – Drama u završnici u Turskoj, crno-bijeli se provukli u plej-of

Fudbaleri Partizana, uprkoz porazu od Malatije 1:0 plasirao se u plej-of kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope pošto je u prvom meču slavio pobjedu od 3:1

Igrao se šesti minut kada su domaći došli u vođstvo. Dubinska lopta upućena je prema Jahoviću, štoperi Partizana bili su loše postavljeni, a Stojković je možda i bespotrbno istrčao sa gola, u svakom slučaju je zakasnio a Jahović je sve ovo iskoristio i loptu glavom poslao u mrežu partizana za veliko slavlje domaćih koji su se ovom pogotkom u potpunosti vratitli u igru za plasman u plej-ofa kvalifikacija za LIgu Evrope.

Samo četiri minute kasnije trener Malatije bio je primoran na prvu izmjenu, umjesto pobrijeđenog čabakea na teren je ušao čagiran.

U 14. minutu Asano je u prilici za Partizan, a Farnole je uspio da odbrani, a 60 sekundi kasnije ponovo polušava Asano ali lopta odlazi preko gola.

Novu priliku Malatija je imala u 20. minutu ali je Zdjelar dobro intervenisao i spriječio pogodak, a nakon ovog crno- bijeli su u potpunosti usporili utakmicu pa se na poluvrijeme otišlo pri nerješenom rezultatu iako je Partizan preko sadika u trećem minutu nadoknade imapo dobru priliku. Dva puta je Sadik šutirao sa pet metara ali nije pogodio mrežu.

Partizan se u nastavku orjentisao na odbranu što je donijelo takođe sporu utakmicu. Nova prilika za domaće dogodila se u 59. minutu. Bifuma prošao između dvojice fudbalera Partizana, na povratnu loptu je natrčao Čalali, njegov udarac izblokirao je Ostojić i tako sačuvao mrežu crno-belih. Odmah nakon toga, golman Partizana Vladimir Stojković, našao se na udaru navijača domaće ekipe, srećom predmet kojim su ga gađali pao je ispred njega.

Uspio je Partizan da smiri napade turskog tima, a novu priliku Sadik je iamo u 94. minutu, ali je nakon asistencije Asana napadač partizana šutirao u golmana domaćih. Odmah je uzvratila Malatija iz kontranapada, imala je odličnu priliku, ali na sreću ništa od gola nije bilo.

U petom minutu nastavka, od ukupno sedam Savo Milošević na teren šalje Ožegovića, što je i definitivno bio kraj utakmice, a slavlje crno-bijelih moglo je da počne.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI