NOVI GLAS

Sporni zakon stupio na snagu – Da li je ovo propast za ugostitelje?

Zakon kojim se zabranjuje upotreba duvanskih proizvoda u javnim zatvorenim prostorijima, osim u kazinima, crnogorski poslanici usvojili su krajem jula, a stupio je na snagu danas.

Menadžer jednog podgoričkog lokala Boško Bošković naveo je da su već jutros imali manje posla. “Masovno se ljudi vraćaju. Baš loše”, istakao je on. Bošković je kazao da su se u lokalu u kojem je zaposlen pripremili za primjenu zakona.

“Sinoć smo na kraju smjene već preduzeli neke mjere. Sklonili smo pepeljare sa stolova, kako bi gostima koji dolaze stavili do znanja da nema pušenja u našem lokalu”, rekao je on agenciji Mina.

Prema riječima Boškovića, već jutros su imali negativne reakcije gostiju.

“Jutros je bilo nekoliko takvih situacija. Gosti pitaju da li je zakon već stupio na snagu, vraćaju se sa vrata”, naveo je on.

Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda predviđa mogućnost da se odredi poseban dio prostora gdje će gosti moći da konzumiraju cigarete.

Tim aktom jasno su propisani uslovi izolacije, površine, pozicije i opreme tog dijela prostora.

Bošković je kazao da o izdvajanju posebnog dijela prostora još nisu razmišljali.

Zaposleni u drugom podgoričkom lokalu Marko Nedović kazao je da su gosti jutros bili veoma iznenađeni jer nisu znali da se zabrana pušenja u zatvorenom prostoru primjenjuje od danas.

Nedović je dodao da su već sklonili pepeljare iz lokala i da će poštovati Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

“Pepeljare smo sklonili sa stolova, kao što vidite. Pušenja nema. Ne znam kako će se sad to odraziti na posao”, naveo je.

Nedović smatra da bi izdvajanje posebnog dijela prostora za pušače bio dobar potez.

“Mislim da bi to bio pravi potez, jer zaista je nemoguće ne pušiti u lokalu”, zaključio je.

Za kršenje odredbi ovog zakona predviđene su kazne i do 20 hiljada evra.

(b92)
Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!