NOVI GLAS

“Srbijagas” dobio dozvolu da preuzme “Bijeljinagas” – Grad ostaje vlasnik oko 20% kompanije

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je da Javno preduzeće “Srbijagas” preuzimanjem 79,29 odsto udjela stekne neposrednu individualnu kontrolu nad firmom “Bijeljina-gas” iz BiH, saopštila je Komisija.

Do ovog preuzimanja došlo je na osnovu presude Privrednog suda u Novom Sadu koja je priznata rješenjem Okružnog suda u Bijeljini, navedeno je u saopštenju.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije naglasila je da firma “Bijeljina-gas” nije prisutna na tržištima prirodnog gasa u Srbiji.

Manjinski udio u bijeljinskoj firmi od 20,71 odsto kapitala ostaće u vlasništvu Grada Bijeljine.

U rješenju je navedeno da su zavisna društva “Srbijagasa” u Srbiji firma “Prirodni gas” iz Pančeva, “Gas Bečej”, HIP “Azotara” i “Specijalna luka” iz Pančeva, MSK i “Toza Marković” iz Kikinde, “Transportgas Srbija” i “Distribucijagas Srbija” iz Novog Sada – u kojima se vlasništvo “Srbijagasa” kreće od 66,1 odsto do 100 posto udjela.

Podsjetimo, Prije nekoliko mjeseci je objavljena vijest o preuzimanju “Bijeljina gasa”, kada je za medije govorio advokat Miloš Stevanović, koji je tom prilikom predstavljen kao savjetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i “Srbijagasa” za njihove investicije u Republici Srpskoj i BiH.

“`Srbijagas` ima namjeru da završi projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po cijeloj Republici”, rekao je tada Stevanović.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!