NOVI GLAS

Drama u Kopenhagenu – Borjan odveo Zvezdu pred vrata Lige šampiona! (VIdeo)

Borjan je junak Crvene zvezde!!! Kakva drama, neviđena. Zvezda je izborila plasman u plej-of rundu Lige šampiona u kojoj će se Crveno – bijeli sastati sa Jang bojsima. U regularnom dijelu rezultat je bio 1.1, a onda je uslijedila neviđena serija penala, i tek nakon 11. srpski predstavnik je došao do trijumfa

Dobro je Zvezda otvorila utakmicu, imala inicijativu na početku, a odmah je bilo evidentrno da sudije u ovom meču neće biti naklonjene Zvezdi. U prvom minutu Zeka je u šesnaestrcu Kopenhagena nagazio je Ivanića, a sudija Mežejka samo je odmahnuo rukoe iako je evidentan kontakt postojao.

U 14. minutu Crvena zvezda dolazi do prednosti. Marin je odlično ubacio sa lijeve strane, na drugoj stativi Boaći je odlično pratio centaršut, izbjegao ofsajd zamku, a onda po zemlji ubacio loptu u kontra ugao golmana Kopenhagena.

Uslijedila je velika radost za Crveno-bijele jer su u tom trenutku imali rezultat koji ih vodi u plej-of rundu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Dobro je Crvena zvezda kontrolisala igru u prvom pluvremenu, a onda se dogodio šok, u najgorem mogućem trenutku,  u samoj završnici prvog dijela. Sam je ostao Bengston pored Gobeljića, odlično centrirao na drugu stativu gdje se našao Dame Ndoje. Dugo je letjela ova lopta, a napadač danskog tima je pored Rodića uspio da šutira glavom i donese izjednačenje domaćinu.

Nije tu bio kraj pehovima Zvezde. Prvo je u 54. minutu pogodio mrežu Kopenhagena ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda, na signalizaciju pomoćnog arbitra, ali mora se priznati opravdano.

Samo minut kasnije novi peh! Crveni karton za Nemanju Milunovića. Nakon duela u vazduhu Milunović je zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cjedilu skoro cijelo poluvreme na Parkenu. Milunović je teren napustio zbog drugog žutog kartona, a oba je dobio nakon fazdušnih duela sa Ndojeom – po slobodnoj procjeni – prestrogo.

Danci su veliku priliku imali u 74. minutu. Bengtson je odigrao do Older Vinda, a on pukom srećom dodao do Viktora Fišera koji se našao u stopostotnoj prilici. Srećom po crveno-bele, polaznik Ajaksove škole fudbala gađao je tik pored stative. Na semaforu je ostalo 1:1.

Veljko Simić u poslednjih deset minuta zamijenio je Ričmonda Boaćija, otupio je malo napad Crvene zvezde ali se dobilo na čvrstini, a ovo je bila druga izmjena trenera Milojevića koji je već od 46. minuta na teren poslao Žandera umjesto Rodića.

Bez pogodaka u drugom dijelu završen je meč, a odmah u prvom minutu Milojević umjesto Alekse Vukanovića na teren šalje Milana Jevtovića

U 98. minutu velika šansa za Kopenhagen. Vind je sjajno bocnuo loptu među dvojicom igrača prvaka Srbije i uposlio Pepa Masa. Španac je šutirao, a nekadašnji fudbaler Zemuna Veljko Simići je u poslednjem trenutku uklizao i izblokirao njegov pokušaj.

Nastavljena je opsada gola Crvene zvezde, Pritisak kopenhagena u 100. minutu rezultovao je sa nekoliko udaraca, ali je na kraju Gobeljić loptu izbacio u korner. Dva minuta kasnije pokušao je i Vind ali je na mjestu Borjan.

I drugom produžetku prvi je zaprijetio domaći tim. Sa ruba šesnaesterca šutirao je Vind ali je Borjan ponovo odlično intervenisao. Još nekoliko prilika imali su domaći ali je ipak utakmica završena nerješenim rezultatom 1:1, penal lutrija mogla je da počne.

https://twitter.com/nczvezda/status/1161383147260534784

Penali:

Prva serija

0:0 Marin pogađa prečku

1:0 Vind šutira u lijevu stranu, Borjan ide u desnu

Druga serija

1:1 Ivanić mirno šutira, sjajan gol

1:1 Ostaje nerješeno, Borjan pogodio stranu, ali Fišer katastrofalno šutira, lopta odlazi izvan okvira gola

Treća Serija

1:1 Jeftović katastrofalno šutirao. Čini se da je lijevom nogom dodirnuo loptu, pomjerio je malo a onda je poslao nebu pod oblake

2:1 Sotiriu Kieros pogađa za vođstvo koenhagena nakon treće serije.

Četvrta serija

2:2 Hladnokrvini Žander, snažno precizno, golman Kopenhagena nije imao nikakve šanse

2:2 Begson dobro šutirao, Borjan ga pročitao, sjajna odbrana

Peta serija

2:3 Pankov, neodbranjivo. Vodi zvezda, sada je sve na Borjanu

3:3 Ništa još nije gotovo, Zeka pogađa

Šesta serija:

3:3 ostaje nerješeno, Jovančić promašio cijeli gol

3:3 Milaaaaaaan Borjan, Brani udarac Ndojea, nastavlja se drama

Sedma serija:

3:3 Nevjerovatno, I simić šalje loptu preko gola, i to daleko daleko iznad gola

3:3 Šta se ovo dešava, Karlo Bartolet šalje loptu nebu pod oblake, neviđena serija penala

Osma serija:

3:4 Pogađa Degenek, i okvir gola i mrežu…..vodi Zvezda

4:4 Nelson Pogađa, po zemlji

Deveta serija

4:5 Siguran Gobeljić, šutira precizno u desnu stranu

5:5 papanajopulos po sredini gola, Borjan zamalo brani

Deseta serija

5:6 Borjan postaje heroj, odbranio dva penala, a onda i pogodio

6:6 I Gridebust siguran……IDEMO ISPOČETKA

Jedanaesta serija

6:7 Radovan pankov pogađa drugi put

6:7 Vind šutira Brani Borjaaaaaan

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI