NOVI GLAS

Bijeljina – Evo kako je bilo na bajramskom prijemu u Gradskoj kući (Foto)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na prijemu povodom islamskog praznika Kurban-bajrama da je ovaj grad izradio dobar odnos prema manjinskim narodima i nacionalnim manjinama i da se posebno vodi računa o tome da oni koji su u manjini ni po kojem osnovu ne budu ugroženi.

Prevazilaženje ogromnog dijela problema u odnosima među različitim narodima u lokalnoj zajednici Mićić je naveo kao jedan od uspjeha na funkciji gradonačelnika Bijeljine koju obavlja duže od decenije.

U Gradskoj upravi Bijeljine danas je održan tradicionalni prijem povodom islamskog praznika Kurban-bajrama na kojem je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bijeljina Samir Camić rekao da je to i prilika za jačanje međuljudskih odnosa muslimana sa komšijama drugih vjerskih zajednica.

“Svi praznici koji se ovih dana proslavljaju u Semberiji daju osjećaj da možemo biti srećniji i očekivati boljitak u budućnosti”, poručio je Camić.

On je pohvalio saradnju Islamske vjerske zajednice sa Gradskom upravom Bijeljine i u ime ove zajednice koja baštini i promoviše kulturu Bošnjaka ukazao na potrebu da Sultan Sulejmanova Atik džamija u centru grada postane jedna od brojnih turističkih destinacija.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Janja Omer Camić rekao je na prijemu da su njihovi odnosi sa lokalnom zajednicom partnerski i da se problemi, ako ih ima, najbolje rješavaju razgovorom.

“Mi ćemo se potruditi da zajedničkim snagama život na ovim prostorima učinimo boljim i kvalitetnijim”, poručio je Camić.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!