NOVI GLAS

Skandal u Vlasenici – Napao imama u džamiji, pljunuo ga i šutnuo!

Mehmed Kuljančić iz okoline Vlasenice prvog dana Kurban-bajrama u Medžlisu Islamske zajednice u tom gradu fizički je napao glavnog imama Nurdina ef. Grahića. 

Uviđaj su obavili službenici PU Zvornik, a nadležni tužilac je Kuljančićev napad na efendiju Grahića okarakterisao kao krivično djelo.

– Poslije bajram-namaza ušao je u prostorije Medžlisa i došao do mog stola. Prvo me pljunuo u lice, a potom me nogom udario u bubreg. Bio je spreman da mi nanese još povreda, ali je u tome spriječen – govori za „Avaz“ efendija Grahić.

Razlog za Kuljančićevo nezadovoljstvo leži u činjenici što mu Islamska zajednica nije povjerila zadatak da predvodi akciju klanja kurbana na području Vlasenice, cijeneći da u ovom trenutku nije osoba koja može na kvalitetan način završiti taj posao.

– Znači li to da poslije svake odluke Islamske zajednice nezadovoljni pojedinci mogu doći u Medžlis i napasti glavnog imama – pita se ef. Grahić.

Kuljančić, koji je poznat po ekscesima na području Vlasenice, ovoga puta je otišao korak dalje i pred brojnim svjedocima na ružan i primitivan način fizički napao efendiju Grahića, koji je potom o svemu tome obavijestio policiju i nadležno tužilaštvo.

 

 

(avaz)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!