NOVI GLAS

Građani Bijeljine odlučili – U Gradskom parku niče prva teretana na otvorenom

Bijeljina će u Gradskom parku dobiti prvu teretanu na otvorenom, odlučili su građani glasanjem za jedan od tri ponuđena prijedloga Radnog tijela za građanske inicijative koje čine predstavnici privatnog, javnog i civilnog sektora, kao i predstavnici mladih Grada Bijeljina.

Pored prijedloga za izgradnju teretane na otvorenom za koju je glasalo 52,3 odsto anketiranih, 32,3 odsto građana je glasalo za ideju postavljanja bine na otvorenom koja bi služila za besplatnu bioskopsku projekciju filmova u ljetnjem periodu i promociju kulturno-umjetničkih i drugih sadržaja, a 15,4 odsto sugrađana je svoj glas dalo za besplatni internet (Wi-Fi) u centru grada, odnosno obnovu solarnih punjača za mobilne telefone.

Teretana na otvorenom biće izgrađena sa pratećim sportsko-rekreativnim sadržajima za jogu, aerobik, fitnes i slične aktivnosti. U planu je da se, osim postavljanja sprava, izgrade i prilazi (ulazi u park) za invalide i bebi kolica, kako bi svim građanima bio omogućen jednak pristup parku.

Glasanje je trajalo od 19. jula do 4. avgusta, a ukupno je anketirano 1.225 osoba. Kako bi što veći broj sugrađana učestovao u izboru neke od ideja, primijenjeno je više načina glasanja.

Pored ankete u šalter-Sali Gradske uprave i u matičnoj službi Grada, kao i u evidencionim kancelarijama Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Bijeljina, elektronska verzija ankete bila je dostupna na sajtu Grada, lokalnim portalima i društvenim mrežama. Na štandu ispred zgrade Gradske uprave Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je 30. jula organizovao promociju inicijativa i anketirao prolaznike, a u sklopu jutarnjeg progama „Radio Bobar“ je svkodnevno u jutarnjem programu informisao građane o presjeku stanja i pozivao građane da glasaju.

Realizacija odabrane inicijative biće finansirana u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), a dio sredstava će biti obezbijeđen iz gradskog budžeta.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!