NOVI GLAS

Semberija – Završen još jedan Moto Fest MK “Krečar” u znak sjećanja na stradalog bajkera (Foto)

U organizaciji moto kluba “Krečar” iz Batkovića kod Bijeljine, u ovom mestu je održan osmi moto fest, koji se svake godine, sredinom jula, organizuje u znak sećanja na tragično nastradalog bajkera Marka Nikolića – Krečara iz Batkovića.

foto B.Milošević

Ova manifestacija je i ove godine okupila više od 500 bajkera iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Holandije, BiH, Austrije, Švajcarske, koji su nakon posete grobu nastradalog Marka i njegove porodice, prodefilovali ulicama Bijeljine i Batkovića.

Domaći bajkeri pokazali su respekt i poštovanje za “sabraću” koji su iz evropskih zemalja, prevalili hiljade kilometara da bi stigli na moto fest. Vojkan Antić sa svojim “harli davidsonom” došao je direktno iz Beča ,a Slaviša Vladisavljević ostavio je iza sebe 1300 kilometara od Švajcarske do Batkovića.

foto B.Milošević

Da ove “ljute mašine” nisu privilegija muškog roda,pokazale su brojne devojke koje su vozile snažne i skupocene motore – Dajana Rikanović iz Broca vozila je svoju jamahu, a Milijana Erić iz Batkovića vešto je baratala snažnim četverotočkašem.

Najmlađi učesnici moto festa, u revijalnom delu, Borka i Novica Bobić iz Batkovića, zadobili su simpatije i učesnika i posetilaca na ovom skupu.

foto B.Milošević

Nakon takmičenja u bajkerskim disciplinama, motoriste i brojne posetioce iz Semberije, do kasno u noć, zabavljala je legendarna Ju grupa. Velikani eks-ju rok scene, nakon početnog zagrevanja i predstavljanja novih numera, izazvali su pravu erupciju oduševljenja sa starim hitovima “Kosovski božuri”, “Crni leptir” i “Od zlata jabuka”.

Oduševljeni ambijentom u kome su svirali braća Jelić, Dragi i Žika, obećali su da obavezno dolaze na sledeću motorijadu,bez obzira da li će svirati ili ne.

foto B.Milošević

Na radost svih učesnika i posetilaca, dvodnevno druženje je prošlo bez politike i najmanjeg incidenta.

 

(novosti)

 

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!