NOVI GLAS

Hrvoje htio da urinira u diskoteci, pa nožem izbo četiri osobe (Foto)

Brutalan napad dogio se u jednom noćnom klubu u Bačvicama, kada je Hrvoje Š. nožem izbo interventnog policajca i još tri osobe.

Napadač na interventnog policajca u noćnom klubu na Bačvicama Hrvoje Š. (42) izašao je iz zatvora u Šibeniku prije četiri mjeseca gdje je bio na odsluženju kazne za dilanje amfetamina i razbojništvo, piše “Slobodna Dalmacija”.

Ovisnik je o heroinu, a konzumira i spid što bi moglo biti i objašnjenje za nasilni ispad u sitnim jutarnjim satima u splitskom klubu kada je osim policajca, nožem izbo još tri osobe.

U dosjeu ima evidentirano i da je tokom izdržavanja kazne u šibenskom zatvoru izazvao incident kada je izbio vrata iz drvenog okvira.

U klubu na Bačvicama je navodno oko 3,30 sati izvadio polni organ i htio da izvrši nuždu na podijumu, a tada su pokušali da ga izbace iz diskoteke.

Hrvoje Š. je izvadio nož i ubo interventnog policajca koji se tu zatekao u noćnom izlasku i pokušao da ga smiri. Dolazi do verbalnog sukoba pa i napada hladnim oružjem.

Nakon toga u pomoć policajcu priskaču član obezbjeđenja i vlasnik kluba koje takođe Hrvoje Š. ubada. Nožem je ranio i 23-godišnjeg gosta iz Austrije. Potom je pobjegao sa mjesta događaja, ali je uhapšen tri sata kasnije i nalazi kriminalističkom istraživanju u PU splitsko-dalmatinskoj. Nakon hapšenja je i dalje bio agresivan te se opirao alko-testu i vađenju krvi.

Hrvoje Š. izašao je s izdržavanja kazne zatvora od tri i po godine polovinom marta ove godine. Prije okončanja kazne je prošle godine tražio uslovni otpust i ranije puštanje, ali je sudija izvršenja Županijskog suda u Šibeniku odbio zahtjev.

 

(Avaz)

POSTANIMO PRIJATELJI