NOVI GLAS

Detalji porodičnog zločina – Nakon svađe ispalio 29 metaka iz kalašnjikova, ubio zeta i unuka!

Pijani i pomahnitali Nenad Ronić (63) potegao je “kalašnjikov” i pucao rafalno u članove svoje porodice.

On je poslije porodične svađe ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i unuka Ivana Ronića (19), a teško ranio Ivanovu ženu Romanu (20) i drugog unuka Bendžamina R. (15).

Kako mediji prenose, Jastreb je preminuo u dvorištu porodične kuće, dok je Ivan podlegao povredama u knjaževačkoj bolnici. Romana i Bendžamin R. su sa teškim povredama prebačeni u bolnicu.

Monika Asanović, rođena kćerka osumnjičenog Nenada, uspjela je da pobjegne na sprat kuće, noseći u naručju svoje unuče. Njen sin Ivan i snaja Romana su prije samo mjesec dana dobili sina, a muž Jastreb je uoči porodičnog masakra planirao slavlje povodom rođenja unuka.

Krvavom zločinu u Knjaževcu prethodila je porodična svađa. Svađa je izbila između ubijenog Ivana i njegovog rođaka K. R. Ivan je pretukao K. R, koji se poslije toga požalio njihovom djedu Nenadu Roniću.

– Pozvana je policija i patrola je brzo intervenisala. Policajci su ih upozorili da se smire da ih ne bi privodili. Djeca su se poslije toga navodno izmirila. Međutim, poslije pola sata je došao Nenad noseći “kalašnjikov”. Na stepeništu je zatekao zeta Jastreba i unuka Ivana. Bez riječi je zapucao na njih. Ispalio je čak 29 metaka. Snaju Romanu je pogodio u slabinu. Metak joj je prošao kroz tijelo, dok je drugom unuku Bendžaminu, Monikinom mlađem sinu, rafalom isjekao noge – kazao očevidac porodične tragedije.

Komšija Miloš Stefanović (25) spriječio je veću tragediju, jer je Nenadu oteo pušku.

– Čuo sam rafale i preskočio ogradu. Vidio sam Nenada kako puca na rođake na stepeništu. Nisam dugo razmišljao, skočio sam mu na leđa, udario ga i oteo mu “kalašnjikov” – prepričao je Miloš.

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba, tvrdi da njegov prijatelj ima tešku narav.

– Bahat je. Više puta je maltretirao članove porodice, ali policija nije reagovala. Po Knjaževcu je napadao i druge ljude, ali nikada nije priveden – rekao je Pavlović.

Rođak Saša Asanović ispričao da je osumnjičeni Nenad i njega pokušao da ubije.

– Jednom me je jurio automobilom. Čak je i potezao pištolj da me ubije. Uspio sam da pobjegnem u posljednjem trenutku. Otrčao sam pravo u policiju i prijavio ga, ali ga nisu priveli. Ova tragedija je mogla da se izbjegne da je protiv Nenada bila podnijeta krivična prijava i da mu je oružje oduzeto – izričit je Saša Asanović.

Osumnjičeni je držao ringišpile i radio na vašarima, a poslije smrti supruge živio je sam.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja saslušanjem osumnjičenog Nenada, članova njegove porodice i komšija očevidaca.

 

(Avaz)

POSTANIMO PRIJATELJI