NOVI GLAS

Podigao sebi spomenik, organizovao daću i napravio “feštu” na groblju (FOTO)

O čuvenom bačvaru Miodragu Munćanu, poznatom Dragančetu, priča cijeli Banat. Ne samo da je odlučio da za života podigne spomenik, Draganče je, kako običaji nalažu, pozvao sveštenike, prijatelje i rodbinu na svoju “daću”. Kako kažu mnogi prijatelji, prvi put im je na groblju bilo lijepo, pa i samom Dragančetu, koji je zadovoljan živim pomenom i okupljenim prijateljima.

– Želio sam da imam plavi spomenik, ali nigdje nismo mogli da nađemo takav kamen, stavio sam sliku u plavoj košulji, ali sam ipak želio da sve bude u toj boji. Mnogo sam uzbuđen, ali i srećan, pozvao sam sve moje prijatelje i one za koje znam da bi došli kad umrem, tu su i sveštenici, a ručak je pripremljen po našim običajima, znate kako je kada dođete na “daću” mora svega da ima, supa, pečenje, kolači, rakija – ispričao nam je poznati banatski virtuoz.

Spomenik na iđoškom groblju kod Kikinde osveštala su tri sveštenika u prisustvu velikog broja građana. Slika na grobu je sa njegovih nastupa, jer je Draganče poznati virtuoz na drvenim bačvama.

 

 

(telegraf)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!