NOVI GLAS

Ko je Bijeljinac koji je povrijeđen sa Kuzmićem? – Otac troje djece, radi na “Nešković” pumpi, i dalje u teškom stanju

Preliminarni rezultati istrage stravične saobraćajne nesreće, u kojoj su teško povređeni srpski košarkaš Ognjen Kuzmić (29) iz Doboja i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, ukazuju da je “poršeom” upravljao Kuzmić, dok je Ilić bio suvozač, javljaju Večernje novosti.

Foto : Novosti

U javnosti su se juče pojavile informacije da poznati košarkaš nije bio za volanom svog vozila u momentu nesreće, te da je njegov prijatelj iz Bijeljine, Bogdan Ilić. Izvori beogradskog lista danas  su demantovali tu informaciju.

Inače, Bogdan Ilić iz Bijeljine je dugogodišnji prijatelj slavnog košarkaša, još iz srednjoškolskih dana. Ilić je oženjen i otac je troje maloljetne djece, a posljednjih godinu dana radi na benzinskoj pumpi “Nešković” u blizini graničnog prelaza Rača. 

– Svi smo ostali u šoku kada smo čuli za nesreću. Godinu dana radi s nama i nadamo se da će brzo oporaviti – rekle su Ilićeve radne kolege. 

Kuzmić i Ilić u nesreći su zadobili teške povrede. Kuzmić je helikopterom Vlade Republike Srpske prebačen u Urgentni centar Kliničkog Centra Srbije, dok je Ilić hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

– Ilić se i dalje nalazi u komatoznom stanju, na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – navode u UKC RS.

U policiji sumnjaju i da se “porše” kretao brzinom većom od dozvoljene. O kojoj se brzini radilo utrdiće se vještačenjem slupanog “poršea”, koji je deponovan u Auto-moto savezu Republike Srpske.

– Tačan uzrok nesreće još se istražuje, a od oba vozača je uzet uzorak krvi koji je poslat na analizu kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola ili neke druge vrste opijata. Zasada se sumnja da je nesreći najviše doprinijela greška vozača “poršea”, koji je u krivini prešao u lijevu kolovoznu traku, kojom se kreću vozila iz suprotnog smijera – rekao je izvor blizak istrazi.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!