NOVI GLAS

Ima li odgovornih za nesreću na ringišilu? – Povrijeđeni starosti od 12 do 24 godine!

Nakon sinoćne nesreće u kojoj se polomila konstrukcija velikog ringišpila u Loparama, povrijeđeni su na liječenju, ali je počelo i ispitivanje o potencijalnoj odgovornosti, saznaje NoviGlas.

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković rekao je da je poziv službi hitne pomoći ove zdravstvene ustanove upućen sinoć  prije 22.00 časa da ima povrijeđenih osoba u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodicu Mačkovcu kod Lopara.

„Nakon pola sata javilo se osam lica u Dom zdravlja Lopare koji su lakše povrijeđeni u rušenju ringišpila. Dežurni ljekar je izvršio preglede i ukazao hitnu medicinsku pomoć, i kod svih pacijenata radilo se o lakšim tjelesnim povredama, ogrebotinama i kontuzijama. Dva lica su upućena na dodatna ispitivanja u radiološku službu Doma zdravlje Lopare i kod njih nisu nađeni znaci frakture u podkoljenicama i koljenima“, rekao je Nešković.

On je dodao da su svi pacijenti otpušteni na kućno liječenje i da imaju lakše povrede.

„Povrijeđena lica su starosti od 12 do 25 godina“, saopštio je Nešković.

A šta kažu u Inspektoratu?

Povodom nesreće koja se dogodila sinoć u naselju u blizini Lopara, gdje je došlo do pucanja ringišpila, republički inspektorat rada u saradnji sa pripadnicima MUP izašao je danas na lice mjesta radi provjere ispunjenosti uslova za upotrebu samog objekta na kojem se dogodila nesreća, kaže se u saopštenju Inspektorata.

– Uvidom u predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je riječ o subjektu koji je registrovan u Distriktu Brčko i koji posjeduje upotrebnu dozvolu za sporni ringišpil, izdatu od strane ovlaštene licencirane kuće, ali za lokaciju na području Opštine Ugljevik – saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Dodaju da, s obzirom da je riječ o pokretnom objektu, koji se po potrebi demontira kako bi se premjestio na drugu lokaciju, subjekti koji obavljaju ovu vrstu djelatnosti trebaju prilikom svakog novog montiranja pribaviti upotrebnu dozvolu za novu lokaciju.

> NASLOVNA – NoviGlas <

– S obzirom da u konkretnom slučaju subjekat nije posjedovao upotrebnu dozvolu za lokaciju na kojoj se dogodila nesreća, inspektor će preduzeti prekršajne mjere propisane zakonom, dok će nadležni istražni organi utvrđivati postoje li elementi krivičnog djela – navodi se u saopštenju.

U porti hrama Rođenje Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara tradicionalno se proslavlja Sveti Petar i Pavle-Petrovdan a sinoćnjem okupljanju prethodilo je paljenje „lila“ gdje je prisustvovao veliki broj djece i roditelja.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!