NOVI GLAS

Bijeljina – O čemu su razgovarali ministar privrede i gradonačelnik Bijeljine (Foto)

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da će ovo ministarstvo u narednom periodu nastojati da obezbijedi potencijalne ulagače u Srpsku i da predstavi najbolje uslove kojima raspolaže.

Petričević je naglasio da je danas na sastanku sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarao o kapacitetima prerađivačke industrije, koja može biti veoma interesantna za ovakav vid stranih ulaganja.

“Semberija je po tome poznata i ima određeni broj firmi koje se bave tom djelatnošću”, rekao je Petričević novinarima.

On je sa Mićićem razgovarao i o ulaganjima u prerađivačku industriju mesa i konditorskih proizvoda, jer je Srbija zainteresovana da ulažu u Republiku Srpsku i podiže određene pogone.

“Vodili smo razgovor i o tome da se takvi kapaciteti podignu i u ovoj lokalnoj zajednici”, rekao je Petričević, koji boravi u radnoj posjeti Bijeljini.

Prema njegovim riječima, ova lokalna zajednica ima industrijske zone koje su jedan od najboljih primjera u Republici Srpskoj.

“Ovdje imamo jedan od najboljih primjera kako to treba da izgleda”, rekao je Petričević novinarima.

Na konstataciju novinara da je “politika otjerala investitore iz Bih”, Petričević je rekao da nije saglasan sa takvim mišljenjem, te da u Republici Srpskoj i sada postoje strani ulagači, koji posluju od kada su otvorili svoje pogone.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da u Bijeljini ima više od 1.000 privrednih društava i oko 2.000 preduzetnika, te da se mnogo radi u pogledu stvaranja uslova za poboljšanje privrednog ambijenta.

“Smatram da upravo Ministarstvo privrede i preduzetništva treba da bude spona Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica kako bi došlo do poboljšanja privrednog ambijenta koje će rezultirati da privrednici i preduzetnici dobiju manje poreze i doprinose, te veće i ravnomjernije podsticaje”, rekao je Mićić novinarima nakon sastanka.

On je dodao da je Petričeviću predočeno šta je sve urađeno u Bijeljini kako bi bila obezbjeđena adekvatna infrastruktura u industrijskim zonama, koja će doprinijeti otvaranju proizvodnih pogona i novim radnim mjestima.

> NASLOVNA – NoviGlas <

“Potrebno je zakonom regulisati olakšice u privredi i preduzetništvu, kao i da se politika na nivou BiH stabilizuje da bi strani ulagači više investirali u privredu”, naglasio je Mićić.

On je dodao da u narednom periodu očekuje stvaranje boljeg i sigurnijeg privrednog ambijenta.

 

NoviGlas/Srna

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!