NOVI GLAS

Poznata pjevačica nakon 15 godina pobijedila bolest – “Tužiću NATO”

U svojoj ispovijesti pjevačica kaže da sumnja da je karcinom dobila od posljedica NATO bombardovanja i spremna je da se pridruži tužbi koju država sprema protiv ovog vojnog saveza. Oboljelima savjetuje da se nikada ne predaju i da ne padaju u depresiju i ne sažaljevaju sebe.

“Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se sjetim tog perioda prije nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osjećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osjećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlijezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htjela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlijezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice”, prisjeća se ona.

“Govorila sam sebi da je to nemoguće, da nije tačno da sam bolesna. Ipak, od tog trenutka sam riješila da zdravlje stavim na prvo mjesto i promijenim život iz korijena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, uslijedila je prva operacija. Trajala je šest sati, zatim je urađena biopsija, a rezultati nisu bili nimalo dobri. Metastaze su bile uzele maha”.

KRILA BOLEST OD PORODICE

“U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smijem. Nisam znala kako drugačije da odreagujem. Odlučila sam da leijčenje koje je uslijedilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i stalno je bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno, stalno se raspitivala da li sam dobro, kakvo mi je zdravlje. Redovno sam joj se javljala na telefon iz bolničke sobe i pravila se kao da je sve super, da se spremam za koncert. A zapravo ništa nije bilo kako treba”.

Od 2004. godine do danas, Škorićeva je operisana čak četiri puta i kako kaže, prošla je kroz sve ono kroz šta prolaze ljudi oboljeli od raka.

“Za sve to vrijeme, nikada nisam odustajala, nikad se nisam predavala, kukala i sažaljevala sebe. Mislim da me je to spaslo. Ubijedila sam sebe da sam u redu, da je bolest prolazni problem koji ću pobijediti i da moram da živim normalno kao i do sada. Ja sam prirodni borac i drugačije nisam ni mogla”.

Ona je istakla da sumnja da je osiromašeni uranijum iz NATO bombi povezan sa njenom bolešću.

SADA JE DOBRO

Škorićeva je rekla da se poslije 15 godina borbe, bolest povukla.

“Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pjevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pjevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni riječ, da nije drugih obolelih, kojima bih možda mogla da pomognem”.

 

 

(mondo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!