NOVI GLAS

Bijeljina – Danas počinje druga faza zaprašivanja komaraca

Druga faza tretmana odraslih formi komaraca u seoskim i urbanim mjesnim zajednicama u kojima tretman nije sproveden zbog čestih padavina prethodnih sedmica počinje danas u Bijeljini, najavljeno je iz preduzeća “Eko-zaštita”.

U saopštenju je navedeno da će posebna pažnja biti usmjerena na lokacije u ovim dijelovima grada koje su žarišta razmnožavanja komaraca. 

U drugoj fazi, koja će po planu trajati do utorka, 9. jula, tretman će biti izvođen samo u večernjim terminima od 18.00 do 23.30 časova.

U Novom Naselju Dvorovi i u Krivoj bari zaprašivanje će biti obavljeno večeras, u mjesnim zajednicama Dašnica jedan, Ledinci-Novo Selo, Stari Grad sutra, a u mjesnim zajednicama Galac, Sokolski dom i Veljko Lukić u nedjelju, 7. jula. 

U Patkovači, Ljeskovcu, Golom Brdu komarci će biti zaprašivani u ponedjeljak, 8. jula, a u Popovima i Amajlijama u utorak, 9. jula.

Tretman odraslih formi komaraca biće obavljen sa zemlje postupkom hladnog zamagljivanja preparatom “TI BI 24”, a pčelari se pozivaju da zaštite društva. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, građani će putem sredstava informisanja na vrijeme biti obaviješteni o naknadnom terminu tretmana.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI