NOVI GLAS

Misteriozni objekti iz Rusije i dalje intrigiraju javnost (Video)

Tokom geološke istraživačke misije 1991. godine, čija je svrha bila vađenje zlata na planini Uralu u Rusiji, pronađene su sićušne strukture za koje se smatra da su proizvod drevne civilizacije koja je bila sposobna da razvije nanotehnologiju pre oko 300.000 godina.

Ruska akademija nauka sprovela je nekoliko testova na ovim misterioznim objektima i otkriveno je da su najveći dijelovi objekta gotovo u potpunosti izrađeni od bakra, a manji od volframa i molibdena.

Materijali su podvrgnuti detaljnijem istraživanju nekoliko godina nakon otkrića kako bi se doznalo više o njihovom sastavu, jer metali nisu sami po sebi nastali u prirodi, odnosno, imaju vještačko tehnološko poreklo.

Prema raspoloživim informacijama, ove nanostrukture su pronađene na dubini između 10 i 40 stopa, a istraživanja pokazuju da su stari između 20.000 i 300.000 godina.

Debata o ovim objektima će se nastaviti zbog njihovog „misterioznog porijekla“, tj. sve dok postoji mogućnost da su te nanostrukture mogle nastati od drevne civilizacije koja je živjela na Zemlji pre stotinu hiljada godina.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!