NOVI GLAS

Ristić o učešću TRB-a na sajmu naoružanja u Beogradu

U Beogradu će od sutra do petka, 28. juna, biti održan Sajam naoružanja i vojne opreme “Partner” na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.

Jedan od izlagača na Sajmu biće i preduzeće “Tehnički remont Bratunac”, koje će predstaviti dva serijska modela oklopnog vozila “Despot”.

Generalni direktor preduzeća “Tehnički remont Bratunac” Slavenko Ristić rekao je ranije da su određenim promjenama vozilo približili međunarodnim standardima.

“Farovi vozila su postavljeni niže u odnosu na prototip, prednji dio ‘Despota’ je sužen, dodali smo prozore na zadnje rampe i otvore za evakuaciju”, istakao je Ristić i dodao da vozilo ima tri nivoa zaštite i po svojim performansama može parirati onim proizvedenim širom svijeta.

Ristić je istakao da će na sajmu u Beogradu, koji se održava svake druge godine, predstaviti i svoju liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje.

On je najavio da će na sajmu biti predstavljen i pištolj “RS 9”.

Na sajmu “Partner”, koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, NJemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP “Jugoimport SDPR”, a izvršni organizator Beogradski sajam.

 

NoviGlas/srna

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!