NOVI GLAS

A djelovao je kao gospodin – Prevarant nudio posao u javnim preduzećima, pa ojadio svoju djevojku, njenu majku i prijateljicu

Boža Anđelić (46) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prošle godine prevario tri Kragujevčanke za novac, obećavajući im da će ih zaposliti u javnim preduzećima u ovom gradu. Zauzvrat, od svake je tražio po 3.500 evra, a kada je dobio novac, nestao je.

Anđelić je prvu žrtvu upoznao preko društvene mreže i lažno joj se predstavljao kao veoma uticajna osoba. S Kragujevčankom, starom 37 godina, stupio je u ljubavnu vezu, a tokom pet mjeseci uspio je da prevari njenu majku i prijateljicu, obećavajući im odlična radna mjesta.

Jedna od oštećenih žrtava je ispričala kako je nasjela na prevaru.

– Božu sam upoznala preko svoje prijateljice, s kojom se zabavljao i ništa mi nije bilo sumnjivo. Izgledao je kao fin gospodin i govorio nam je kako poznaje mnoge važne ljude. Obećavao nam je dobar posao u javnim preduzećima, ali je uslov bio da svaka mora radno mjesto da podmaže s po 3.500 evra. Pošto se zabavljao sa mojom prijateljicom i družile smo se s njim, ništa nismo sumnjale i dale smo mu traženi novac – priča Kragujevčanka, koja je zahtjevala da ostane anonimna.

Ona navodi kako im je Boža pričao da je dobar s direktorima javnih preduzeća u kojima treba da ih zaposli, a hvalisao se da poznaje čak i neke političare.

– Pričao mi je da radi kao menadžer fudbalskog tima u Grčkoj, a da u Kragujevac dolazi samo kada su oni negdje na pripremama. Nije imao svoj stan u našem gradu, ni automobil, ali sam mu vjerovala jer je uvijek bio tačan kada bismo negdje dogovarali sastanak. Uvijek je bio lijepo obučen i ništa nismo sumnjale. Govorio nam je da biramo gdje će da nas zaposli i sugerisao nam je gdje bi nam bilo bolje – kaže prevarena žena i dodaje da im je Anđelić rekao da je razveden i da ima dvoje maloljetne djece.

Anđelić je, pored svoje djevojke iz Kragujevca, uspio da prevari i njenu majku, koja ima lokal u tom gradu, otkriva žrtva ovog prevaranta. Da je prevarena, kaže, shvatila je kada joj je on prestao da se javlja punih mjesec dana.

– Uvijek smo se dopisivali preko Fejsbuka ili mobilnog, ali je prestao da odgovara na moje pozive i poruke. Imao je dva ili tri profila na Fejsbuku, ali ni na jedan mi se nije javljao. Onda smo slučaj prijavile policiji – kaže ona.

Anđelić je od svojih žrtava zahtjevao da novac uplaćuju na račun njegove majke. Oštećene su uplatile ukupno 1.045.000 dinara. Njemu je određen pritvor do 48 sati, poslije čega treba da bude izveden na saslušanje.

 

(alo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!