NOVI GLAS

Bijeljina – Sutra kraj desetomjesečne agonije “Žitoprometa”?

Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog „Žitoprometa“ mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije „Žitoprometa“.

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za petak, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

– Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plaće radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće – navodi Tomić.

Veliki problem

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, no da je on iskazao spremnost povećati plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem „Žitoprometa“.

Doputovao iz SAD

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u „Žitoprometu“, potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u „Žitopromet“.

– Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da se „Žitopromet“ vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe – kaže Radovanović.

  • 190 radnika je imao “Žitopromet”
  • 127 radnika ima trenutno, a neki su već najavili odlazak

 

(avaz)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .