NOVI GLAS

Bijeljina – Izraelci kupuju “Žitopromet”, Pavlović firmu predaje u petak

Za nekadašnji gigant u mlinsko-pekarskoj industriji, semberski “Žitopromet” i njegove radnike koji su poslati na čekanje, konačno se ukazalo rješenje, pojavom novog strateškog kupca iz Izraela.

Dogovoreno je da primopredaja “Žitoprometa” između dosadašnjeg vlasnika Slobodana Pavlovića i izraelske kompanije bude izvršena u petak, a do tada bi i dio obaveza prema radnicima trebalo da bude izmiren.

Na današnjem sastanku Slobodana Pavlovića, sindikalnih predstavnika i radnika “Žitoprometa” predstavljen je novi kupac kompanije. Riječ je o izraelskom biznismenu Ejzeru, koji želi dijelom kapitala da uđe u poslovanje kompanije, čime bi i dio dugovanja prema radnicima bio riješen.

Kako bi se pokrenula proizvodnja, potrebno je obaviti tehničke i higijenske pripreme i organizovati zaposlene za prihvat žitarica u predstojećoj žetvi. Od nekadašnjih 240 zaposlenih, sada je ostalo samo 127 radnika.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Primopredaja između dosadašnjeg vlasnika “Žitoprometa” Slobodana Pavlovića i novog vlasnika biće obavljena u petak, 21.juna.

 

(rtvbn)

POSTANIMO PRIJATELJI