NOVI GLAS

Bijeljina – Za zbrinjavanje pasa lutalica 140.000 KM firmi iz Vršana

Bijeljina će ove godine iz gradskog budžeta izdvojiti 140.000 KM za zbrinjavanje pasa lutalica, što je dvostruko više nego ranijih godina, a ovaj posao je u naredne tri godine povjeren firmi “Franko džep” iz Vršana.

U ovoj firmi kažu da je ranijih godina za posao higijeničarske službe izdvajano 70.000 KM, te da se očekuje da sa udvostručenim sredstvima problem pasa lutalica u gradu bude dugoročno riješen.

Firma “Franko džep” ovaj posao je vodila i prošle godine i za pet mjeseci je sa ulica uklonila 400 pasa lutalica, od kojih je većina udomljena.

Firma je poslove higijeničarske službe dobila u naredne tri godine, a u te poslove spada prikupljanje pasa lutalica i od vlasnika koji nisu više u mogućnosti da drže svoje kućne ljubimce.

Kapacitet azila je 120, a trenutno ih je u azilu 50. Iz azila apeluju na građane da, ukoliko ne žele ili ne mogu da zadrže svoje ljubimce, pozovu radnike ove službe, jer, osim sklanjanja pasa sa ulice, rade i na udomljavanju pasa.

Takođe, pozivaju građane koji su u mogućnosti da udome pse da im se jave jer će dobiti psa koji je zdrav, pregledan, čipovan i u dobroj kondiciji.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI