NOVI GLAS

Otac Milan primio novinare nakon Jovićevog prelaska u Real – “Neće ga promijeniti sve pare ovog svijeta”

LUKA je, još kao dječkić, kad je imao pet, šest godina, počeo, uz Zvezdu, da navija za Real, pa je, sasvim prirodno, što je potpisujući ugovor za ovaj veliki, kraljevski klub rekao da je najsrećniji čovjek na svetu! Ovo nije vrhunac u karijeri mog sina, ovo je samo nova faza, u kojoj će njegove igračke vrijednosti postajati još veće, a rezultati još bolji. Siguran sam u to, jer znam svoje dijete, kaže u razgovoru za “Novosti” Lukin otac Milan Jović, koji je i sam bio fudbaler i igrao je u Loznici, Borcu iz Lešnice, Slogi iz Lipničkog Šora.

Od kuće Jovića do Drine je manje od kilometar. Luka je prve fudbalske korake počeo u Loznici, kao četvorogodišnjak, kada je već bilo jasno da je raskošni talenat od kada ga, otac Milan i majka Verica, prate u stopu, a kasnije i sestra Milijana koja u Beogradu studira jezike.

– Već 21. jula Luka igra za Real protiv Bajerna, u Hjustonu, siguran sam da će dati gol toj njemačkoj ekipi, jedinoj kojoj još nije zatresao mrežu – priča nam Milan. – Luka mnogo, mnogo voli Zvezdu, od malih nogu. To je neviđena ljubav. Čini mi se, kad bi ga sad Zvezda pozvala, a ako bi dobio saglasnost Reala, da bi došao da joj pomogne, recimo, u Ligi šampiona. Srećan je kako je dočekan u Madridu, uz najviše počasti, pažnju i poštovanje i predstavnika kluba i igrača i publike. Znali smo i supruga i ja da će doći ovaj dan.

Luka je, kaže Milan, imao punu podršku roditelja, koji su stizali uvijek da odgovore njegovim potrebama. Nebrojeni su klubovi, prije svega u Beogradu, koji su htjeli da vide u svojim redovima Luku. Roditelji su ga, kao malog, odvodili na mnoge utakmice, stizali su i vraćali se kako oni znaju i umiju, uz obaveze u domaćinstvu, jednom od najvrjednijih i najuređenijih u selu i rad u marketu u susjednom selu Glavičicama.

– Bilo je veoma pažljivih ljudi prema njemu, dok je bio u Beogradu, koji su ga gledali kao svoje dijete, ali i onih koji nisu imali nikakav osećaj prema djeci, pa su išli tako daleko da ga nazivaju “pekarom”, jer je moje dijete, ponekad, moralo da jede i u pekaricama, pošto u Beogradu nije imalo tatu i mamu uz sebe. Neki su htjeli da ga obezvrijede, da umanje njegov talenat, ali kako su to činili, Luka je bio sve bolji i uspješniji. Znali smo da će biti tako, jer smo znali šta smo rodili i kako je stasavao. Neka onima koji su ga gušili to služi na čast, a hvala svima do Boga miloga koji su bili uz Luku. Luki takve stvari nisu pokvarile sliku o ljudima, jer zna da se zbog nekog Nikole ne mrzi Sveti Nikola.

Veče uoči odlaska u Madrid, Luka je bio kod kuće oko dva sata. Skupili su se u kući familija, komšije, prijatelji… Bilo je, kaže Milan, “svečano, lijepo i prijatno”. Svi su slavili Lukin uspjeh, smatrajući ga i svojim. Činjenica da je Real po Luku poslao specijalni, privatni avion, kaže naš sagovornik, već je pokazala kako veliki klub gleda na novog napadača.

Upitan da li će se i šta promijeniti u njihovom životu poslije tako vrijednog ugovora njihovog sina, Milan i Verica kažu da neće “ama baš ništa”. Nastavljaju da rade gdje su stali, da vode poljoprivredno domaćinstvo i market u Glavičicama.

– Nema razloga bilo šta da se mijenja, jer ovo je samo jedan od budućih uspjeha našeg sina. Pa, nećemo valjda poslije svakog da mijenjamo život, već ostajemo onakvi kakvi smo bili, privrženi svom sinu, njegovoj porodici, unuku Davidu koji ima dvije i po godine, snahi Anđeli i kćerki Milijani – zaključio je Milan Jović.

 

(Novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .