NOVI GLAS

Hrvati uvoze radnu snagu iz Šri Lanke, Hondurasa, Nepala, Vijetnama…

U hrvatskim kompanijama uskoro bi mogli da rade radnici iz Hondurasa, Šri Lanke, Nepala i Vijetnama, uz radnu snagu iz Indije i Filipina, koja je već došla. To proizlazi iz prezentacije agencije koja je filijala američke kompanije Aster International, čiji su čelni ljudi hrvatskim poslodavcima i lokalnim liderima predstavili svoj model uvoza radne snage.

Interes za dolazak u Hrvatsku je posebno veliki među radnicima iz Šri Lanke i Hondurasa, među čijom radnom snagom je i veliki broj visokoobrazovanih.

Posao se nudi radnicima iz građevinskog sektora i prerađivačke industrije, kao i iz oblasti IT-ja i prehrambenog sektora.

U agenciji ističu da se oni ne bave iznajmljivanjem radnika, što znači da radnicima pomažu u nalaženju posla na hrvatskom tržištu, ali samo zapošljavanje radnika, kao i smještaj, u nadležnosti je poslodavaca. Ipak, napominju kako se radnici koji preko njih dolaze nalaze pod njihovim svojevrsnim mentorstvom, budući da im prvih nekoliko godina pomažu u učenju hrvatskog jezika i integraciji u hrvatsko društvo.

 

(Jutarnji list)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!