NOVI GLAS

FK Radnik obavio prvu prozivku pred pripreme za Evropu – Stižu li pojačanja?

Drugi nastup na međunarodnoj sceni biće najveći izazov fudbalera Radnika u narednoj sezoni, u kojoj očekuju da bi mogli napraviti i dodatni iskorak u Premijer ligu.

Ovo je istaknuto na prozivci Bijeljinaca, koju je šef stručnog štaba Mladen Žižović obavio juče kasno poslijepodne. Po njegovim riječima, u ovom trenutku pod ugovorom je 25 fudbalera, ali je neizvjesno da li će svi oni i dalje nositi dres Radnika.

– Neki od fudbalera su uz dozvolu kasnili na početak priprema jer je pauza stvarno bila kratka. Zato smo odlučili da im damo još po koji dan odmora. Želimo da što spremnije dočekamo nastup na međunarodnoj sceni, a u narednim danima znaćemo kompletan igrački kadar kojim raspolažemo. Kao što je poznato, ugovori su istekli Emiru Hodžurdi, Željku Krsmanoviću, Nenadu Srećkoviću, Josipu Šantiću, Veliboru Đuriću i Irfanu Hadžiću – rekao je Žižović.

Još nije poznato ko će pojačati redove Bijeljinaca.

– Očekujem da do kraja ove sedmice i u narednoj kompletiramo igrački kadar, odnosno da do polaska na pripreme na Zlatibor, koji je planiran za 24. jun, imamu jasnu situaciju. U Srbiji ćemo ostati devet dana i tamo ćemo odigrati dva meča, a prije toga 22. juna se sastajemo sa Zvijezdom 09. To bi bilo sve što se tiče prijateljskih utakmica jer nas već 11. i 18. jula očekuju nastupi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope – nastavio je Žižović.

Jedan od onih igrača kojima je istakao ugovor, a pojavio se na prozivci bio je iskusni Velibor Đurić.

– Iskren da budem, nisam ni razmišljao o odlasku. Očekujem da razgovaram sa čelnicima kluba o svom daljem statusu. Ako postignemo dogovor, sigurno je da će i za mene, koji sam već u poznim fudbalskim godinama, nastup u Evropi biti veliki izazov. Prije tri godine smo zapeli na prvoj stepenici, ali sada se nadam da bi moglo da bude bar malo bolje. Naravno, i sljedeća sezona u Premijer ligi biće puna izazova, ali vjerujem da Radnik ponovo može mnogo toga da postigne – istakao je Đurić.

Hadžić već u Zrinjskom

Iako su se u Radniku nadali da bi mogli produžiti saradnju sa najboljim strijelcem kluba u prošloj sezoni Irfanom Hadžićem, on je već potpisao trogodišnji ugovor sa Zrinjskim.

– Želim da napredujem, a smatram da je klub iz Mostara prava prilika za to. Žao mi je što sam otišao iz Bijeljine i svojim bivšim drugovima želim mnogo sreće u sljedećoj sezoni, pogotovo u kvalifikacijama za Ligu Evrope – naglasio je Hadžić.

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI